Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie (NIGZ)

Inzendtermijn Preffi-prijs 2007 voor de 7e keer geopend. En verkiezing van de meest kwaliteitsbewuste manager

10 juli 2006

Het nationaal gezondheidsinstituut NIGZ opent vandaag 10 juli de inschrijving voor de Preffi-prijs 2007, de prijs voor het meest veelbelovende project op het gebied van gezondheidsbevordering en ziektepreventie. Deze prijs ter waarde van EUR 5.000,- wordt uitgereikt op 25 januari 2007 tijdens het vijfde Nationale Congres Gezondheidsbevordering en Preventie te Papendal. Tevens word gestreden om de titel `meest kwaliteitsbewuste manager 2007'.

De Preffi-prijs is gebaseerd op het Preventie Effectmanagement Instrument (Preffi 2.0) van het NIGZ (www.preffi.nl). De Preffi-prijs wordt toegekend aan een interventie, programma, project of activiteit op het gebied van gezondheidsbevordering en ziektepreventie, dat volgens de deskundige jury het meest veelbelovend is voor de praktijk. De jury zal van alle inzendingen maximaal drie projecten nomineren die voor de Preffi-prijs in aanmerking komen, en daaruit één prijswinnaar kiezen. Op het Nationale Congres Gezondheidsbevordering en Preventie zal aan de genomineerde projecten en aan het winnende project uitgebreid aandacht worden besteed

De meest kwaliteitsbewuste manager 2007
Daarnaast is er een prijs voor de meest kwaliteitsbewuste manager van 2007. Het gaat om de manager die Preffi 2.0 of een ander kwaliteitsinstrument het best heeft geïntegreerd in het interne kwaliteitsbeleid. Op basis van de ingestuurde profielen kiest het NIGZ-Centrum Kennis & Kwaliteit drie managers uit om een nader gesprek over het kwaliteitsbeleid mee te voeren. Aan de hand van de uitkomsten van de gesprekken wordt de meest kwaliteitsbewuste manager gekozen. De winnende manager ontvangt een dinerbon ter waarde van EUR 500 om met zijn/haar hele afdeling te gaan eten.

Inschrijving
De inschrijving voor kandidaten voor de Preffi-prijs 2007 is vanaf 10 juli 2006 geopend. Ook dit jaar is het weer mogelijk om voorafgaand aan de inzending feedback te krijgen op de projectbeschrijving die u wilt insturen. Stuur daarvoor uiterlijk 25 september 2006 uw concept beschrijving naar het NIGZ. Definitieve projectbeschrijvingen voor de Preffi-prijs 2007 dienen uiterlijk 7 november 2006 bij het NIGZ binnen te zijn.

Opgeven managers
Preventiemedewerkers kunnen hun manager aanmelden voor de meest kwaliteitsbewuste manager door het formulier te downloaden van www.preffi.nl. Ook dit formulier moet uiterlijk 7 november 2006 ingevuld bij het NIGZ binnen zijn.

Voor meer informatie kijk op: www.preffi.nl of neem contact op met het NIGZ-Centrum Kennis & Kwaliteit, Fee van der Poel, tel. 0348 - 439 826, email: fvanderpoel@nigz.nl. Inzendingen voor zowel de Preffi-prijs als de meest kwaliteitsbewuste manager kunnen ook bij Fee van der Poel worden ingediend, per e-mail of per post naar : NIGZ, Postbus 500, 3440 AM Woerden.