IGEL Technology stelt ETC Pluz aan als distributeur

BODEGRAVEN, 20060710 -- Clever Clienting nu ook beschikbaar bij ETC Pluz, topdrie IT-distributeur in Nederland; distributie-overeenkomst getekend voor volledige Windows- en Linux-productreeks van IGEL.


IGEL Technology, vooraanstaand Europees fabrikant van thin client-computers, kondigt vandaag aan dat het een distributieovereenkomst getekend heeft met ETC Pluz, één van de voornaamste distributeurs in Europa gespecialiseerd in server solutions en software. ETC Pluz voegt waarde toe via een breed gamma aan diensten waaronder een geavanceerde demo faciliteit - Enterprise Solution Centre - en ook financiële, leasing en rental diensten, consultancy en opleiding.

IGEL Technology ontwikkelt, produceert en verkoopt één van de breedste reeksen van Microsoft Windows- en Linux-gebaseerde thin client-computers die vandaag de dag beschikbaar is in de markt. Deze thin clients voorzien in standaard functionaliteit voor heterogene infrastructuuromgevingen, zijn op maat aanpasbaar, en kunnen centraal geconfigureerd en beheerd worden met de gratis Remote Management Suite van IGEL. De Management Suite maakt het mogelijk om duizenden clients tegelijkertijd op afstand te installeren en configureren, en om firmware updates op afstand uit te voeren.

Het bedrijf heeft verder gespecialiseerde producten ontwikkeld voor meerdere marktsegmenten, waaronder de detailhandel, de zorgsector, het bank- en verzekeringswezen, de automobielsector, de overheid en onderwijs en onderzoek, waardoor klanten maximale flexibiliteit hebben bij het implementeren van voordelige Clever Client-oplossingen in gemengde computeromgevingen.

"We zijn blij met de samenwerking met ETC Pluz," zegt Erhard Behnke, manager sales & support van IGEL Technology GmbH. "Het bedrijf behaalt reeds goede resultaten met de distributie van Citrix en heeft veel kennis in huis op het gebied van server based computing. We vergroten hiermee dan ook ons bereik in het Nederlandse partnerlandschap significant en helpen aan de andere kant ETC Pluz tegemoet te komen aan speciale wensen van de klant door maatwerk te kunnen leveren."

Volgens Rene Hendriks, Business Development Manager bij ETC Pluz, zal de overeenkomst met IGEL kanaalpartners van ETC Pluz voordelen bieden bij de stijgende vraag naar server based computing-oplossingen in de markt. "De samenwerking met Igel onderstreept ons streven om voorop te lopen. De Clever Clients van Igel passen in ons streven naar een SMB-propositie met unieke producten. Producten die waarde toevoegen op het vlak van 'easy to do business', kwaliteit, waarde (lees concurrentiepositie prijs/marge voor de reseller), support, creativiteit/flexibiliteit en innovatie. Wat we met name uniek vinden aan Igel is de flexibiliteit in de oplossingen en de lage TCO in het beheer van client-/server-omgevingen. We zijn ervan overtuigd dat we met name onze Citrix-klanten iets extra's te bieden hebben met Igel."

Bezoek voor meer informatie over IGEL Technology www.igel.com.

Over IGEL Technology
IGEL Technology GmbH ontwikkelt, produceert en verkoopt een volledige reeks van Linux- en Windows-gebaseerde terminals en thin clients. IGEL is een leider in technologie en een van de topfabrikanten in de wereld (met een zesde plaats onder de meer succesvolle producten van thin clients, volgens IDC). Het succes van IGEL is gebaseerd op vier kerncompetenties: Thin Clients: De brede, cross-platform productlijn en het enorm functionele bereik van de innovatieve firmware kan eenvoudig geïntegreerd worden in bestaande ICT-infrastructuren om de productiviteit en efficiëntie van een bedrijfsbrede ICT-infrastructuur permanent te optimaliseren. Ontwikkeling: Dankzij superieure expertise in terminals en thin clients is de mogelijkheid om tegemoet te komen aan individuele klantenwensen een belangrijk voordeel naast de uitstekende hardware. Diensten: Het uigebreide netwerk voor ondersteuning zorgt ervoor dat aanvragen van klanten prompt afgehandeld worden en dat de bedrijfscontinuïteit gewaarborgd is. Oplossingen: IGEL Clever Clients hebben wereldwijd succes gerealiseerd en voorzien in specifieke oplossingen voor veel verschillende industrieën. IGEL is een van de oprichters van het European Thin Client Forum en gelieerd aan de wereldwijde Melchers Group.

Over ETC Pluz
ETC Pluz - onderdeel van SCH - is ICT-distributeur van een breed en diep assortiment producten en diensten op het gebied van automatisering. ETC Pluz richt zich met name op het leveren van toegevoegde waarde aan haar business partners, die daarmee in staat zijn hun klanten een compleet pakket aan oplossingen te bieden. Met haar kennis en expertise biedt ETC Pluz resellers ondersteuning op het gebied van onder meer financial services, leasing en rental services, advisering, opleiding en training. ETC Pluz is in staat vrijwel de gehele ICT-markt te bedienen met haar complete range A-merk producten en het uitgebreide dienstenpakket op basis van one-stop-shopping. ETC Pluz beschikt over een uniek Enterprise Solution Centre, waar eindgebruikers als gast van hun reseller bijvoorbeeld eigen data met de oplossing van de reseller in een geavanceerde omgeving kunnen testen of tunen of aan hen kunnen laten demonstreren. Het hoofdkantoor van ETC Pluz is gevestigd in Bodegraven. Meer informatie is te vinden op www.etcpluz.nl.




IGEL