3 e persbericht van maandag 10 juli 2006

Eindhoven, 10-07-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie rolt twee hennepkwekerijen op

De politie heeft maandag twee hennepkwekerijen opgerold. In een huis aan de Lavendelhof stonden 171 planten en 312 stekken. Die zijn, samen met de aanwezige kweekapparatuur, in beslag genomen en vernietigd. De stroom werd illegaal afgetapt. En in een bedrijfspand aan de Hoogstraat vond de politie een kwekerij met 500 planten en de nodige kweekapparatuur. Alles is in beslag genomen en vernietigd. De stroom werd illegaal afgetapt. Een 34-jarige Eindhovenaar, de eigenaar of huurder van het pand, is aangehouden en in verzekering gesteld. Het was de tweede keer in korte tijd dat de politie een kwekerij in het bedrijfspand vond. In april stonden er 1000 planten in de ruimte. Ook toen werd de man aangehouden.

Eindhoven: Politie arresteert gluurder

De politie heeft maandagmiddag rond 16.00 uur in een winkel aan de Vrijstraat een 59-jarige man uit Waalre aangehouden. Hij zou kort daarvoor in de zaak vanuit een pashokje naar vrouwen hebben gegluurd die zich in het pashokje naast hem aan het verkleden waren. De man is aangehouden door een beveiligingsbeambte en overgedragen aan de politie. Tegen de man is na verhoor proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Politie zoekt getuigen van mishandeling

De politie zoekt getuigen van een mishandeling van maandagavond op de Ruysdaelhof. Rond 19.30 uur werden een 54-jarige man en een 51-jarige vrouw uit Eindhoven daar geslagen en getrapt door de bestuurder van een scooter. De slachtoffers reden ieder op een fiets. De scooter reed in hun richting. De bestuurder spuwde de vrouw in haar gezicht. Toen ze daar wat van zei, stopte de bromfietser. Hij haalde het verzekeringsplaatje van de scooter af, reed naar de fietster toe, en sloeg haar vol in haar gezicht. Daardoor vielen de vrouw en de man op de grond, waarna de man een trap kreeg van de bestuurder. Deze ging er vervolgens vandoor. Het gaat om een man met een lichtgetinte huidskleur, ongeveer 25 jaar oud, ongeveer 1,70 tot 1.75 meter lang, met een gezet postuur en donker kort haar. Op de scooter zat ook nog een bijrijder, maar die zou niets gedaan hebben. De politie vraag getuigen zich te melden bij de politie in Eindhoven-Tongelre via 0900-8844.

Eindhoven: Automobiliste gewond

Bij een aanrijding op de Botenlaan is maandagochtend rond 8.30 uur een 27-jarige vrouw uit Geldrop gewond geraakt. Toen de vrouw in haar auto remde voor een verkeerslicht, reed een 36-jarige automobilist uit Eindhoven tegen de wagen van de vrouw aan. Ze liep daardoor nekletsel op en is opgenomen in een ziekenhuis. De man raakte niet gewond.

Helmond: Rectificatie bericht aanrijding fietser en vrachtwagen

In het tweede persbericht van vandaag staat een bericht over een aanrijding op de Engelseweg. De personalia van het slachtoffer zijn niet correct. Het gaat niet om een 76-jarige fietser uit Deurne maar om een 76-jarige fietster uit Helmond. De vrouw liep mogelijk een bekkenfractuur op.

Helmond: Politie arresteert verdachte van auto-inbraak

De politie heeft maandagochtend rond 7.30 uur een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden in een woning in Helmond-Centrum. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een auto-inbraak in de nacht van woensdag 5 op donderdag 6 juli. Toen werd ingebroken in een geparkeerde auto aan de Kromme Steenweg. Na onderzoek kwam de politie uit bij de 28-jarige verdachte. Hij is na zijn aanhouding in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Helmond: Bekeuringen bij snelheidscontroles

De politie heeft maandag een snelheidscontrole gehouden op de Aarle Rixtelseweg. Tussen 10.45 en 13.00 uur werden 797 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 57 harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 80 km/u. Tussen 13.40 en 16.30 uur werden op de Brandevoortse Dreef 603 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 109 te hard reden. Er mag daar 50 km/u worden gereden; de hoogst gemeten snelheid was 85 km/u.

Valkenswaard: Politie houdt verdachte van mishandeling aan

De politie heeft maandagmiddag rond 12.15 uur een 18-jarige man uit Valkenswaard aangehouden in het politiebureau aan de Waalreseweg. Hij wordt ervan verdacht dat hij zondagochtend rond 3.00 uur op de Markt een 18-jarige man uit Leende bij een vechtpartij heeft mishandeld. Deze liep daardoor onder meer een hersenschudding en verwondingen aan zijn lip op. Hij heeft ter observatie een nacht in het ziekenhuis gelegen. De verdachte meldde zichzelf bij de politie en werd in verzekering gesteld voor verder onderzoek.