Gemeente Hilversum

Kunstenaars Kijkoor exposeren in werkkamer wethouder Boog

10 juli 2006
Kunstenaars van kunstwerkplaats Kijkoor gaan hun werk op de werkkamer van cultuurwethouder Erik Boog exposeren. De wethouder wil zo extra aandacht vestigen op het werk van kunstenaars met een verstandelijke handicap. Vanaf deze week zullen om de 9 maanden steeds andere kunstwerken in de werkkamer van wethouder Erik Boog te bezichtigen zijn.

Kunstwerkplaats Kijkoor is gevestigd aan de Hoge Larenseweg 43-45. Het is een collectief waarin een atelier, galerie en een kunstuitleen is ondergebracht. Het is een project van de Stichting Sherpa die een aantal voorzieningen voor mensen met een verstandelijke handicap in het Gooi beheert. Kunstenaars met een verstandelijke handicap zijn dagelijks in Kijkoor aan het werk, met name op het gebied van tekenen en schilderen.
De afgelopen jaren is de belangstelling voor het werk van deze kunstenaars sterk gegroeid. Oorspronkelijkheid is in dit verband een veelgehoorde term. Deze term duidt op de oorsprong van de beelden die bij de kunstenaars wars van alle conventies zijn, maar niet los van de samenleving.

De eerste kunstenaar waarvan twee werken te bewonderen zijn is Moni Vredenbregt (1951). Moni is de eerste kunstenaar met een verstandelijke handicap in Nederland die een eigen expositie mocht houden in een museum. Zij onderscheidt zich in haar werk door een zeer eigen gebruik van materialen. Als gastkunstenaar mocht zij haar werk tonen aan de rijksacademie te Amsterdam.

GeĂŻnteresseerden in het werk van de kunstenaars van Kijkoor zijn van harte welkom in de galerie van de kunstwerkplaats. Meer informatie vindt u op de website van Kijkoor: www.kijkoor.nl. Ook kunt u voor meer informatie terecht bij Jo Vossen: tel: 035 - 683 8867.