Gemeente Deventer

Week 28, 10 juli 2006

Speeltuin voorlopig dicht

Slechts beperkte aanwezigheid asbest Kindervreugd

De gemeente Deventer heeft maandag uitgebreid onderzoek gedaan naar de aanwezigheid van asbest in de lucht op en rond de speeltuin van Speeltuinvereniging Kindervreugd. Daarbij is ook het kinderdagverblijf en de basisschool Het Mozaïek betrokken. Uit de metingen blijkt dat er geen asbest in de lucht en bij de gebouwen voorkomt. De aanwezigheid van asbest blijft beperkt tot een met gras begroeide wal die in de speeltuin is aangelegd. Kinderen kunnen zich veilig op en rond de school bewegen, er is geen enkel risico voor de gezondheid. De speeltuin blijft dicht tot de vervuilde grond is afgevoerd. Voorafgaand aan de sanering wordt hiervoor een plan gemaakt. Voor de geplande vakantieactiviteiten voor de kinderen uit de buurt op het terrein wordt een andere plek gezocht.

De gemeente Deventer sloot vrijdag 7 juli de speeltuin van de Speeltuinvereniging Kindervreugd aan de Smyrnastraat. Er zijn waarschuwingsborden geplaatst en de speeltuin is afgezet.

Bij werkzaamheden rond een speeltoestel werd vorige week donderdag enig verdacht materiaal aangetroffen. Een deel van het speelterrein is toen direct afgezet. De gemeente Deventer heeft vervolgens bodemonderzoek laten uitvoeren op het speelterrein. Uit de onderzoeksresultaten bleek vrijdagmiddag 7 juli dat de grondwal, die diagonaal over het terrein loopt, verontreinigd is met asbest. De aanwezigheid van asbest blijft daartoe dus beperkt, zo is vandaag duidelijk geworden.
De wal is aangelegd in 1985, daarbij is sloopafval gebruikt, de wal is vervolgens afgedekt met grond en vervolgens ingezaaid met gras.

Publicatiedatum: 12-7-2006

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging woensdag 12 juli 2006