Gemeente Putten

´Martin Ros Dag´: initiatief Puttens Historisch Genootschap en Toeristisch Platform Putten (20-06-2006)

---

20 juni 2006

Boekenmarkten en antiek-, curiosa en verzamelmarkten 2006

Op dinsdag 11 juli 2006 wordt in Putten op de Veluwe voor het 12e jaar de eerste in een serie van drie boekenmarkten gehouden op het parkeerterrein achter het gemeentehuis (Brinkstraat). De boekenmarkten op de dinsdagen 11 juli, 25 juli en 8 augustus 2006 beginnen om 10.00 uur en duren tot 17.00 uur. De antiek-, curiosa- en verzamelmarkten vinden plaats op de dinsdagen 18 juli, 1 augustus en 15 augustus van 10.00 tot 17.00 uur.

De toegang van deze markten is gratis en in Putten kan gratis geparkeerd worden. Wel is in de gemeente Putten een parkeerschijfzone ingesteld in de winkelstraten, het Fontanusplein, het Kerkplein en de parkeerterreinen bij Albert Heijn en Edah. Binnen deze parkeerschijfzone mag maximaal twee uur (vanaf 27 juli 2006 bij AH maximaal één uur) worden geparkeerd in de met blauwe belijning aangegeven vakken/parkeerplaatsen met gebruikmaking van een parkeerschijf.

Boekenmarkt dinsdag 11 juli: Martin Ros Dag

Dit jaar is de marktcommissie van het Puttens Historisch Genootschap, de organisator van de boekenmarkten, er in samenwerking met het Toeristisch Platform Putten in geslaagd om de bekende schrijver, boekenrecensent en uitgever Martin Ros naar Putten te halen.

Ros is als recensent/schrijver/uitgever bij het grote publiek vooral bekend door zijn radio- en tv-optreden, zoals in ik heb al een boek en van boeken bezeten bij de Tros Nieuwsshow.

Martin Ros zal na afloop van de eerste boekenmarkt, om 17.30 uur in De Aker, Fontanusplein 2 in Putten (dit gebouw ligt naast de boekenmarkt), een aantal belangwekkende onthullingen doen.

Afscheid marktmeester Schaap

Voor Cees Schaap, organisator van het eerste uur, zijn dit de laatste markten als (boeken)marktmeester. Hij zal worden opgevolgd door Joop Ploeg.

Onthullingen door Martin Ros

Martin Ros heeft zich enige tijd geleden in Putten teruggetrokken om een aantal boeken af te ronden. Eén van deze boeken gaat over de strijd in Rusland tussen de roden en de witten in de periode 1917-1920. Niet alleen de Russische Revolutie maar vooral ook de strijd daarna, die al onder Lenin werd ingezet, was gruwelijk en heeft aan miljoenen mensen het leven gekost. De witten verzamelden krachten die zich tegen de communisten keerden en in 1918 hadden afgerekend met het keizerlijke Duitsland. De roden, die onder Trotzki het Rode leger vormden, verdedigden de revolutie en wisten in 1920 af te rekenen met de Polen die ook de witten steunden.

Naast dit boek over de vergeten Russische burgeroorlog, zal Ros ook komen met een groot boek over Herman Hesse, één van de grootste Duitse schrijvers uit de 20e eeuw (Nobelprijs). Daarnaast komt hij met een boek over de collaboratie in Europa gedurende de Tweede Wereldoorlog en een uitbreiding van zijn boek over Haïti (Vuurnacht), het boek dat op dit moment wordt verfilmd in Amerika.

En bij Ros zullen wielerverhalen niet ontbreken (Ros schreef acht boeken over de wielersport). Als het over de Veluwe gaat, spreekt Ros vooral met eerbied over Fedor den Hertog, de Schicht van de Veluwe. Uiteraard zal Martin Ros ook uitgebreid ingaan op zijn rijke Roomse jeugd in Hilversum en zijn historische band met het, zoals hij het noemt, bevindelijke Putten.

Martin Ros 20 jaar bij de TROS

Martin Ros is dit jaar 20 jaar verbonden aan de TROS. Hij houdt wekelijks vele luisteraars aan de radio gekluisterd met zijn boekrecensies in de TROS Nieuwsshow van Mieke van der Weij en Peter de Bie.

Interrrrr..polis

Martin Ros spreekt je aan of niet. Er zit niets tussen. De stem van Martin Ros heeft er voor gezorgd dat Interpolis op de kaart is gezet. Het is een vast element in de campagne van deze verzekeringsmaatschappij geworden. In de nieuwe campagne blijft Martin Ros voor televisie de voice-over.

Martin Ros spreekt en discussieert met lezers in De Aker

Na afloop van de eerste boekenmarkt kunnen belangstellenden van 17.30 tot 20.00 uur gratis de Puttense onthullingen van Martin Ros bijwonen. In de grote zaal van De Aker is plaats voor 250 belangstellenden.

Luisteren naar, vragen stellen aan en discussiëren met Martin Ros en andere prominenten, het kan allemaal tijdens deze bijzondere happening ter afsluiting van de eerste boekenmarkt van 2006.

Gratis kaarten: OP = OP

Kaarten voor de Martin Ros Dag zijn tijdens de boekenmarkt op 11 juli 2006 vanaf 10.00 uur gratis (OP = OP) te verkrijgen bij een speciaal ingerichte kraam bij het terras op de boekenmarkt.