Ingezonden persbericht


Persbericht

BESTEMD VOOR DATUM
sociaal-economische redactie 11 juli 2006

Uitnodiging

Jongereninspectieteam gaat vakantiewerkgevers bezoeken

In de eerste twee weken van augustus gaat een groep van twintig jongeren met CNV Jongeren het land in om, uit de nominaties voor de Beste Vakantiewerkgever van 2006, de winnaar te kiezen. Dit 'inspectieteam' bezoekt diverse fastfoodketens, een aantal supermarkten, een attractiepark, een dierenpark en een vakantiepark.

Het inspectieteam let onder meer op of de vakantiewerkkrachten een arbeidscontract gekregen hebben, onder deskundig toezicht werken en of de pauzes en werktijden goed geregeld zijn. Daarnaast of ze veilig en zonder gevaar hun werk kunnen doen. En is de sfeer op de werkvloer prettig?

Inmiddels hebben ruim 5000 jongeren de vragenlijst op internet ingevuld. Deze week is de laatste kans dat vakantiewerkgevers genomineerd kunnen worden. Tot 17 juli kunnen jongeren hun werkgever via www.vakantiebaantje.com testen en bekijken of hij in aanmerking komt voor de 'Beste Vakantiewerkgever van het Jaar'-Award. Wie zijn werkgever opgeeft, maakt kans op een iPod Shuffle.

CNV Jongeren nodigt u uit om bij een of meerdere inspectiebezoeken aanwezig te zijn.
Als u hier in geĂŻnteresseerd bent, neem dan contact op met Maik Schulz, 06-42038628.

De winnaar wordt 15 augustus bekend gemaakt.

Voor meer informatie over de campagne en/ of het opvragen van de voorlopige resultaten van de vakantiewerktest, kunt u contact opnemen met Klaas Pieter Derks, voorzitter CNV Jongeren, 06-42038626.