Dienstenbond CNV

Fusie ontwikkelingen Delta Lloyd, Agis, Menzis
11-07-2006

Tijdens het afgelopen periodiek overleg met Delta Lloyd zijn de vakorganisaties nader geïnformeerd over het voorgenomen fusietraject van de zorgbedrijven met Menzis en Agis. De nieuwe directie voorzitter Delta Lloyd en Ohra Zorg, de heer Martin Duvivier, heeft ons tekst en uitleg gegeven over de plannen en de daarbij horende tijdspaden. Wij gaan er vanuit dat deze informatie overeenkomt met hetgeen u op de personeelsbijeenkomsten heeft kunnen horen:

* Op 15 oktober 2006 wordt fase Business Case en Due Diligence afgesloten;

* Op 1 juli 2007 is het aansturingmodel voor de betrokken zorgbedrijven duidelijk;

* In 2007 worden de organisatorische wijzigingen doorgevoerd;
* Op 1 januari 2008 zou het nieuwe zorgbedrijf van start moeten gaan.

Naast het fusietraject blijven natuurlijk ook de bestaande reorganisaties in het kader van de geplande integratie van de Delta Lloyd en Ohra zorgbedrijven doorgaan. Beide bewegingen zullen hun directe invloed op elkaar hebben, wat de zaak er niet overzichtelijker op zal maken.

Wat wel duidelijk is dat voor de betrokken medewerkers een lange periode van onzekerheid is aangebroken. Wij hebben van de heer Duvivier begrepen dat pas op 1 januari 2007 bekend zal zijn op welke datum er meer duidelijkheid komt over de staf en locatiekeuze. U leest het goed: op 1 januari a.s. weet u dus nog niet zeker of Den Haag en Arnhem open blijven! Wij hebben aangegeven het een slechte zaak te vinden dat als de Businesscase al op 1 oktober a.s. bekend wordt, er op dat moment nog niet de vereiste duidelijkheid aan het personeel verschaft wordt.

De vakorganisaties willen graag met u en uw collegas de situatie bespreken en zijn voornemens om na de zomer een tweetal personeelsbijeenkomsten te beleggen in Den Haag en Arnhem. Wij gaan er voorlopig vanuit dat er in september meer bekend zal zijn en verwachten tegen die tijd een aparte uitnodiging voor deze bijeenkomsten te kunnen versturen.

In het vertrouwen u hiermee te hebben geïnformeerd. Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met uw bestuurder Ahmed Kansouh, bereikbaar per telefoon 023 - 5670684 of per e-mail: A.Kansouh@cnvdibo.nl