Gemeente Son en Breugel


Wij zijn de vernielingen beu!!!!!!!

De nieuwe speeltuin aan de Van Gentlaan wordt vanaf de opening druk bezocht. Kinderen van alle leeftijden vermaken zich er prima. Helaas bederft een klein aantal jongeren de pret voor velen. Zij vernielen zaken en laten rotzooi op de grond achter. Het vandalisme beperkt zich overigens niet alleen tot de speeltuin. Nabij de Dommelpas, bij o.a. het hertenkamp, zijn ook zaken vernield.

De gemeente tolereert dit soort gedragingen niet. De politie en gemeentelijk opsporingsambtenaar controleren nu extra bij de speeltuin en bij de Dommelpas. Als zij strafbare feiten constateren, maken zij onmiddellijk proces verbaal op. De burgemeester stelt vervolgens de ouders van de kinderen op de hoogte van de gedragingen van hun kind. In geval van schade verhaalt de gemeente de kosten op de daders. De daders zullen ook zoveel mogelijk worden belast met het opruimen van hun eigen rommel - zonodig via een Halt-maatregel - zodat het wijkteam niet langer twee keer per week deze taak op zich hoeft te nemen.

De gemeente hoopt door een intensieve samenwerking met de politie en andere betrokken organisaties dit soort vernielingen snel een halt toe te roepen. En zo ook een bijdrage te leveren aan een prettige en leefbare woonomgeving.