Politieberichten Lekstroom, 10.05 uur

Utrecht, 11-07-2006

Aangehouden voor poging inbraak

NIEUWEGEIN Op de Schakelstede zijn in de nacht van maandag op dinsdag 11 juli drie mannen aangehouden voor een poging tot inbraak in een auto.

Omstreeks 00.55 uur belde een getuige naar de politie dat hij op de Appelgaarde had gezien dat drie mannen veel interesse toonden voor geparkeerde autos. Kort daarna stapten de mannen in een auto en reden zij weg. De getuige voorzag de politie van een signalement. De drie mannen uit Utrecht, Eindhoven en Groningen, van 20, 19 en 21 jaar oud, konden op de Schakelstede door de politie tot stoppen worden gebracht. In de auto waarin zij zaten troffen agenten pepperspray en een klauwhamer aan. De goederen zijn in beslag genomen. De mannen zijn voor verhoor ingesloten op het politiebureau.

Bekeurd op brommer

HOUTEN Twee jongens zijn maandag omstreeks 20.20 uur bekeurd omdat zij zonder helm op een brommer reden. De bestuurder, een 17-jarige Utrechter, kreeg bovendien een bekeuring omdat hij geen certificaat kon tonen. De brommer is in beslag genomen, omdat hij een hoge snelheid had en onderzocht moet worden wat de constructiesnelheid van het voertuig is. Geen van beide jongens bleek eigenaar van de brommer, dus ook daar wordt nader onderzoek naar verricht. De bijrijder was een 18-jarige Utrechter.