Lowlands 2006: x-ray

Mojo concerts

http://www.mojo.nl

Delft, 11 juli 2006

Programmering X-RAY-podium Lowlands
Nieuwe podiumloods voor experimentele electronica op Lowlands

Dit jaar nieuw op het Lowlands Festival: X-Ray, een podiumloods met een capaciteit van 350 personen. Deze loods zal drie dagen lang een podium bieden aan vernieuwende, experimentele electronische muziekacts.

Op vrijdag- en zaterdagmiddag vindt in X-Ray TFT-tennis plaats. Dat is een videogame-installatie gebaseerd op het oeroude computerspel Pong waarbij de twee spelers elk een TFT-monitor gebruiken als racket én beeldscherm.

De rest van de programmering bestaat uit een live acts en djs die gebruik maken van bijzondere combinaties of gedurfd instrumentarium. Enkele voorbeelden: de 60-jarige Louie Austen is een klassieke Amerikaanse crooner die zijn ballads brengt op experimentele electro. Pierre Bastien creëert live zijn muziek met behulp van een indrukwekkende Mecano-constructie. Cobra Killer combineert electronica met traditionele folk-instrumenten zoals mandoline en percussie. DJ Stamppod kookt op het podium letterlijk een oer-Hollands stampotje terwijl hij de dansvloer op stelten zet.

Hieronder de X-Ray-programmering op een rij. In de komende dagen en weken worden de laatste namen aan de lijst toegevoegd via www.lowlands.nl.

A-TRAK LOUIE AUSTEN
PIERRE BASTIEN BONG-RA
CHARLY & GALLUS & MC. KRISH COBRA KILLER DJ /RUPTURE DJ STAMPPOD
DJ SUPERCHIQUE DoNALD & BJoRN
ELITECHNIQUE JAHCOOZI
KIDS IN TRACKSUITS LOEFAH
LOTTERBOYS DANIEL METEO
NID & SANCY PLASTICIAN
MIKE RELM THE SUBS
TFT TENNIS

De programmering van X-Ray kwam tot stand met de hulp van Henk Koolen en Lucas Evers.Meer informatie over deze artiesten en de volledige programmering van het Lowlands Festival vind je op www.lowlands.nl

A Campingflight to Lowlands Paradise 2006, 18 19 20 augustus 2006, Evenemententerrein Walibi World Biddinghuizen

Ticketprijzen: E 117,50 (3 dagen festival incl. kamperen met tent, parkeren, pendelbus, excl. servicekosten) of Combi-ticket: E 136,25 (idem + 3 dagen toegang tot Walibi World tijdens het festivalweekend OF 1 dag toegang tot Walibi World op een datum naar keuze in 2006 met uitzondering van donderdag 17 augustus).
Camper Camping-ticket: E 25 ,- (geldig voor 1 camper/caravan + 1 (voor)tent op max 30m2, excl servicekosten). Te koop zolang de voorraad strekt. Kaartverkoop door Ticket Service via 150 grotere postkantoren, 100 grotere Free Record Shops, VVVs en GWKs, 0900-300.1250 (E 0,45 p.m.), www.ticketservice.nl en de bekende Lowlands voorverkoopadressen.

A Campingflight to Lowlands Paradise 2006 komt tot stand i.s.m. Grolsch, Essent Awards en SNS Bank.