Gemeente Bolsward


dinsdag 11 juli 2006

Felicitaties voor zonnebotenteam Marne College

Met een constructie van twee kanos met daar bovenop een aantal zonnepanelen behaalde het Bolswarder Marne College de twee plaats in het Algemeen Klassement van de categorie B tijdens de eerste zonnebotenelfstedentocht.

Een knappe prestatie, vindt het bestuur van de gemeente Bolsward. Daarom was het hele zonnebotenteam van het Marne College uitgenodigd op het stadhuis van Bolsward waar zij door de burgemeester, wethouders en leden van de gemeenteraad gefeliciteerd werden met hun prestatie.

Directeur Hiemstra en docenten Van Ruiten, Stellingwerf en Mollema ontvingen voor de school een krans. Om op een opvallende plaats te hangen zodat iedereen kan zien welke bijzondere prestatie het Marne College heeft geleverd. De vijf leerlingen die de boot langs de elf steden gevaren hebben en meegeholpen hebben met de bouw van de boot, Sybren Jansen, Jurjan Dijkstra, Sietse Brouwer, Jan van der Zee en Gosse Jan Meter, kregen ieder een Bolswarder Stadspenning ter herinnering aan de tocht.

Over twee jaar is er weer een zonnebotenelfstedentocht. Of het Marne College weer meedoet? Directeur Hiemstra hoopt van wel, maar wel met een ander team leerlingen want hij rekent er op dat deze leerlingen dan al hun diploma op zak hebben!