Gemeente Bolsward


dinsdag 11 juli 2006

Onderzoek naar mogelijkheid één locatie Marne College

De gemeente Bolsward en het Marne College willen samen onderzoeken of het (onder andere financieel) haalbaar is om alle opleidingen van het Marne College in Bolsward rond één locatie te concentreren. Daarbij is het de bedoeling aan te sluiten bij de bestaande nieuwbouwlocatie van het Marne College aan de Schoolstraat. Op maandag 10 juli is hiervoor een intentieverklaring ondertekend door dhr. H.G.J. Steur namens het Marne College en mw. W.Chr. Vroegindeweij namens de gemeente Bolsward.

Op dit moment zijn er drie gebouwen van het Marne College in Bolsward. In de nieuwbouwlocatie aan de Schoolstraat zijn de opleidingen Havo en VWO gevestigd. In een ouder gebouw, even verderop aan de S. van Haringhouckstraat, is het gedeelte Verzorging van het VMBO gehuisvest. Vlak daarbij, aan de Franekerstraat, zijn de Technieklokalen van het VMBO met een gymzaal gevestigd. Dit is een gedeelte van de oude Lagere Technische School.

In het Integrale Huisvestingsplan Onderwijs (2005-2012) is een voorlopige afspraak gemaakt dat de verouderde leslocaties van het VMBO in 2012 geconcentreerd zouden worden aan de Franekerstraat. Gezien de staat van de bestaande gebouwen en de ontwikkelingen en wensen op onderwijsgebied zijn het Marne College en de gemeente nogmaals om tafel gaan zitten.

Beide partijen hebben, met de ondertekening van een intentieverklaring, afgesproken te gaan onderzoeken of het ook mogelijk is om alle opleidingen van het Marne College te concentreren rond de huidige nieuwbouwlocatie van het Marne College. Daarom gaat men de haalbaarheid onderzoeken of het gehele VMBO gevestigd kan worden in één nieuw gebouw op de plaats van de huidige locatie aan de S. van Haringhouckstraat.

Inmiddels is een werkgroep gestart met het onderzoeken van de haalbaarheid van dit plan. Deze werkgroep wordt voorgezeten door wethouder J. Brouwer en bestaat verder uit vertegenwoordigers van het Marne College en de gemeente.