Gemeente Zoetermeer

Oproep subsidieaanvragen Beeldende kunst en vormgeving

De gemeente Zoetermeer vraagt, in het kader van de Geldstroom BKV (Beeldende kunst en vormgeving), jaarlijks subsidie aan bij de Provincie Zuid-Holland voor projecten op het gebied van professionele beeldende kunst en vormgeving. In Zoetermeer gevestigde instellingen en organisaties voor professionele beeldende kunst en vormgeving kunnen voor hun activiteiten projectsubsidies aanvragen, die door de gemeente Zoetermeer uit deze geldstroom bekostigd kunnen worden.

Aanmeldingen voor subsidies in het kader van de Geldstroom BKV 2007 kunnen tot 15 augustus 2006 bij de gemeente Zoetermeer worden ingediend.

De subsidieaanvragen aan de gemeente Zoetermeer dienen te voldoen aan de inhoudelijke criteria gesteld door de Provincie Zuid-Holland en aan de formele criteria voor subsidieverstrekking van de gemeente Zoetermeer. Tevens dienen de subsidieaanvragen inhoudelijk te corresponderen met de door de gemeente Zoetermeer gestelde prioriteiten.

* Informatie over de Algemene subsidieverordening van de Provincie Zuid-Holland en de landelijke inhoudelijke doelstellingen vindt u op de website van de Provincie Zuid-Holland (www.pzh.nl).
* Informatie over de Algemene subsidieverordening van Zoetermeer 1999 vindt u op de website van de gemeente Zoetermeer (www.zoetermeer.nl) onder regelgeving/sociale zaken, welzijn en onderwijs. Tevens vindt u hier algemene informatie over het zoeken naar andere financieringsbronnen voor uw project. Verder wordt u geadviseerd kennis te nemen van de inhoud van de Nieuwsbrief Subsidies Nr. 13, te vinden op genoemde website, onder Welzijnssubsidies.

* Prioriteiten die gemeente Zoetermeer heeft gesteld in het kader van de Geldstroom BKV: het stimuleren en continueren van samenwerkingsverbanden tussen gemeente, culturele instellingen en kunstenaars(collectieven); het realiseren van exposities, projecten en manifestaties van BKV-uitingen; het bevorderen van de kwaliteit van de openbare ruimte door de inzet van beeldende kunst en vormgeving.

De gemeente Zoetermeer is voor de toekenning van subsidies in het kader van de Geldstroom BKV afhankelijk van de Provincie Zuid-Holland en kan subsidieverzoeken niet eerder honoreren dan minimaal twee weken na ontvangst van de subsidiebeschikking van de Provincie Zuid-Holland. Houdt u hier rekening mee in de subsidieaanvraag van uw eigen instelling.

Aanmelding en aanvraag:

Aanvraagformulieren kunt u downloaden via de website van de gemeente Zoetermeer (www.zoetermeer.nl onder welzijnssubsidies). Per project dient u een aparte aanvraag in te dienen. Alleen aanvraagformulieren waarvan blad 1 en blad 4 volledig zijn ingevuld, worden in behandeling genomen.

Uiterste aanmeldingsdatum voor een subsidieaanvraag: 15 augustus 2006.

Tot die datum kan uw instelling zich aanmelden als subsidieaanvrager, door het eerste blad van het aanvraagformulier (Aanvraagformulier: algemene gegevens) volledig in te vullen, en van het vierde blad (Aanvraagformulier t.b.v. projectsubsidies) het eerste overzicht van gegevens over uw project in concept in te vullen en te zenden naar onderstaand adres.

Uiterste datum van indiening definitieve subsidieaanvraag: 15 september 2006.

Tot die datum kan uw instelling de definitieve subsidieaanvraag indienen, door van het aanvraagformulier zowel het eerste blad (Aanvraagformulier: algemene gegevens) als het vierde blad (Aanvraagformulier t.b.v. projectsubsidies) volledig in te vullen en te zenden naar onderstaand adres.

Gemeente Zoetermeer

Afdeling Welzijn/Beleid/Cultuur

t.a.v. mevrouw C. Deelstra

Postbus 15

2700 AA Zoetermeer

Gaarne in de linkerbovenhoek van de enveloppe vermelden: BKV 2007

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw C. Deelstra, telefoonnummer 079-346 9200.