Gemeente Bussum

Fietsroutes bewegwijzerd
Fietsroute.jpg

De provinciale natuur- en milieuorganisaties en het Goois Natuurreservaat hebben een unieke fietsroute samengesteld.

Een route die de schoonheid van Heel de Heuvelrug laat zien. Ieder stukje op de Heuvelrug heeft een eigen geschiedenis en samen vertellen ze het verhaal van de Heuvelrug. Over het ontstaan, de natuur en de bewoners. Stap op de fiets en verken de mooiste plekjes van de Heuvelrug!

De provinciale organisaties en het Goois Natuurreservaat hebben deze route samengesteld in het kader van het samenwerkingsproject Heel de Heuvelrug. Doel is om van de Heuvelrug weer één groot en samenhangend landschap te maken.

Over de route
De route is beschreven in het boekje `fietsroute Heel de Heuvelrug', uitgegeven door Buijten & Schipperheijn (Amsterdam). De route is circa 200 kilometer lang en is opgedeeld in 7 rondjes. Deze zijn los te fietsen, maar ook aan elkaar te schakelen. Binnenkort is de fietsroute ook voorzien van zeskantige bordjes. Hierdoor is de fietsroute nog makkelijker te volgen.

Het boekje met de fietsroute is verkrijgbaar o.a. bij VVV's, ANWB winkels en de betere boekhandels op de Heuvelrug. Het boekje kost EUR 13,50.