Ingezonden persbericht


BEGIN PERSBERICHT

Met Café de Origen naar de oorsprong van koffie in Peru

In samenwerking met Café de Origen heeft FairGround Sessions een nieuwe duurzame-koffiereis opgezet naar Peru, om de mens, de cultuur en het land achter de koffie te leren kennen. Tijdens een rondreis door Noord-Peru in november 2006 zal de liefhebber van kwaliteitskoffie die zowel biologische als fairtrade is geproduceerd de ins en de outs van de productie en het boerenleven leren kennen, onder andere door zelf ook de handen uit de mouwen te steken bij de kleine boeren.

Café de Origen is een non-profitorganisatie die zich inzet voor het behoud van bijzondere koffiegebieden en traditionele koffieculturen. Café de Origen is ook de naam van onze top kwaliteit koffie, welke duurzaam en biologisch wordt geteeld door kleine boeren in Peru, Honduras en Ethiopië.

'Wij betalen voor een goed product graag een prijs die boven het marktgemiddelde ligt. Hierdoor kunnen de producenten blijven investeren in het behoud van hun inkomstenbron en bovendien hun arbeids- en levensomstandigheden verbeteren. Wij hebben de overtuiging dat interesse in het product niet kan zonder interesse in de mensen erachter en geloven in een balans tussen mens en natuur.'

Bij deze filosofie en handelswijze sluit een duurzame koffiereis naar de boeren in het Noordelijke Peru goed aan, waarbij de reiziger en koffieliefhebber het proces van fairtrade en biologische productie zal leren kennen van het land tot de fabriek. Deze kennismaking met de koffieboer en zijn leven zal uniek ingevuld worden door o.a. zelf een dag mee te helpen op het land, bij de boeren thuis te eten en een cursus weven te krijgen van de boerenvrouwen.

FairGround Sessions organiseert duurzame reizen naar Brazilie, Zuid-Afrika, Indonesië en Peru, waarbij een aantal dagen van een reis gebruikt wordt voor het ondersteunen van ontwikkelingsprojecten ter plaatse. De in 2005 opgerichte organisatie is sinds kort ook actief in Peru en ondersteunt in dezelfde regio de boeren met het ontwikkelen van duurzaam toerisme.

Deze samenwerking tussen Café de Origen en FairGround Sessions is dus meer dan een 'perfect match'!

De reis naar de oorsprong van koffie in Peru zal 8 dagen beslaan (excl. vluchtdagen) en vertrekt op 17 november 2006 en in mei 2007 (datum nog onder voorbehoud) en wordt aangeboden voor E1799,- (excl. luchthavenbelasting). Voor E75,- extra kunnen er eventueel vier vakantiedagen aan het strand aangeplakt worden, waardoor het een 14-daagse reis wordt.

Voor meer informatie over deze reis of boekingen kunt u terecht op de websites van www.cafedeorigen.com en www.fairgroundsessions.nl. Voor eventuele vragen of boekingen kunt u contact opnemen met Katelijne van Wensen van Caf de Origen of Niels Koldewijn van FairGround Sessions via de onderstaande gegevens.

EINDE PERSBERICHT



Ingezonden persbericht