Politie Zuid-Holland-Zuid

11/7 Hoeksche Waard

, 11-07-2006 o persberichten district III

BEDREIGING
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
Een 40-jarige man uit Oud-Beijerland heeft op zondag 9 juli j.l. aangifte van bedreiging gedaan. De man was die zondagmiddag op het terrein van een benzinestation aan de Beneden Oostdijk toen een auto, zijn auto rakelings passeerde. Dit gebeurde omstreeks 14.00 uur. De auto die passeerde, een zwarte Saab, reed met hoge snelheid en belandde bijna de heg in. De 40-jarige man sprak de bestuurder van de auto hierop aan. Deze werd echter behoorlijk agressief en sloeg met zijn vuist in de richting van het hoofd van de man. De 40-jarige is vervolgens weggereden in de richting van de tankshop en zette zn auto hier neer. De bestuurder kwam hem achterna en schopte vervolgens tegen de achterkant van de auto. Uiteindelijk is het slachtoffer weggereden in de richting van het politiebureau en heeft de politie ingeseind. De auto heeft hem nog enige tijd achtervolgd en is daarna weggereden.

De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval. Mensen die iets hebben gezien bij het benzinestation aan de Beneden Oostdijk kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief)

700 EURO BOETE
OUD-BEIJERLAND Een 54-jarige man uit Spanje heeft maandagavond 10 juli een boete van 700 euro gekregen voor rijden onder invloed. Hij viel omdat hij tegen het verkeer in reed. Politieagenten spraken de man aan. De bestuurder rook naar drank. Daarop moest hij een blaastest doen. Hij blies 1,6 promille (695 ugl). Terwijl de maximaal toegestane hoogte van het promillage voor bestuurders 0,5 is. Voor beginnend bestuurders (iedereen die korter dan vijf jaar zijn/haar rijbewijs heeft, ongeacht de leeftijd) geldt een maximum van 0,2 promille. Na betaling van de boete is de man heengezonden.

BROMFIETSCONTROLE HOEKSCHE WAARD
HOEKSCHE WAARD Op het Buitenpolderpad in Heinenoord, op de Langeweg in Oud-Beijerland en op de Kiltunnelweg in s Gravendeel is door het Verkeers Handhavings Team (VHT) een bromfietscontrole gehouden. Dit was op maandag 10 juli tussen 07.00 en 14.30 uur. In totaal werden 60 brom/snorfietsen gecontroleerd. 22 keer werd overschrijding van de constructiesnelheid geconstateerd, drie bromfietsbestuurders hadden geen helm op , 2 bromfietsen hadden gladde banden, 3 bromfietsen waren onverzekerd, 1 bromfiets voerde onterecht een oranjeplaat, 2 personen hadden geen bromfietscertificaat en 1 persoon bestuurde een bromfiets terwijl hij jonger dan 16 jaar is. Allen krijgen voor de overtredingen een bekeuring.

15 MOTORRIJDERS OP A29 BEBOET
Naast de bromfietscontrole werd in Heinenoord ook aandacht besteed aan het gedrag van verkeersdeelnemers op de A29. Hier stond file in verband met de werkzaamheden aan de Heinenoordtunnel. Het viel de politie op dat een groot aantal motorrijders het nodig vond om gebruik te maken van de met een rood kruis aangeduide en met verkeersbakens afgezette rijstroken om zodoende de file in te halen. Dit gebeurde terwijl de verkeersbakens zodanig ruim gezet zijn dat motorrijders redelijk veilig de file kunnen passeren, wel met gepaste snelheid. Vijftien motorrijders reden toch op de afgesloten rijstroken. Zij werden op kenteken bekeurd wegens het rijden op de afgesloten rijstroken. De boete bedraagt 130 euro.

De politie benadrukt dat afgekruiste rijstroken ook gelden voor motorrijders. Het gebruik van een afgesloten rijstrook is erg gevaarlijk. Dat bleek maandagmiddag 10 juli wel toen een motorrijder door de bakens door reed om het fileverkeer via de afgesloten rijstrook rechts in te halen. Hij werd daarbij bijna aangereden door een lijnbus die wel gebruik mag maken van de afgesloten rijstrook en vluchtstrook. Gelukkig werd een aanrijding voorkomen.