Gemeente Alphen aan den Rijn


Agenda voor de Kwaliteit van de Samenleving: Meer aandacht voor jeugdbeleid, Wmo en Integrale Stedelijke Vernieuwing

(11 juli 2006)

Burgemeester en wethouders willen extra geld uitgeven aan opvoedingsondersteuning, het stimuleren van jongeren om vrijwilligerswerk te doen, voorlichting over drank, drugs en 'loverboys' (jongens die jonge meisjes de prostitutie in lokken), het voorkomen van huisuitzettingen en een onderzoek naar vereenzaming. De gemeenteraad heeft voor de uitvoering van deze projecten 200.000 euro beschikbaar gesteld.

Vorig jaar heeft een raadswerkgroep onderzoek gedaan naar de grootste problemen die in Alphen aan den Rijn spelen. Hier kwamen bijvoorbeeld onderwerpen uit zoals vereenzaming en verruwing. De gemeenteraad heeft daarna eenmalig 200.000 euro beschikbaar gesteld om de problemen aan te pakken. Het college kreeg de opdracht met voorstellen te komen.

Het college wil nu samen met bijvoorbeeld (jeugd)instellingen, buurten, verenigingen, scholen en verpleeghuizen het project uitvoeren. Ook hoopt het gemeentebestuur dat organisaties en inwoners zelf ideeën en oplossingen aandragen.

De raadswerkgroep heeft ingestemd met de gekozen onderwerpen. De afdeling Welzijn en onderwijs van de gemeente voert het project uit.