SimCorp sluit partnership met FIX CITY om IOI's te integreren

IOI distributie- en tradingoplossing biedt buy-side bedrijven rechtstreekse toegang tot aandelenliquiditeiten uit order blotters

Brussel, 11 juli 2006 - FIX CITY, een softwareleverancier van FIX Indication Of Interest (IOI)-oplossingen, kondigt een partnership aan met SimCorp, specialist in software voor investerings- en financieel management. Ze gaan samen een geïntegreerde IOI distributie- en tradingoplossing aanbieden, bestaande uit de ioinet-oplossing van FIX CITY en het asset management systeem van SimCorp Dimension. De geïntegreerde oplossing zal SimCorp's 'buy-side' klanten onmiddellijke en naadloze toegang geven tot aandelenliquiditeiten die rechtstreeks uit hun order blotters komen. Dit versnelt het tradingproces aanzienlijk. Buy-side klanten zijn financiële partijen die investeren in aandelen, in tegenstelling tot corporate finance afdelingen die eerder aandelen op de markt brengen.

Ioinet wordt geïntegreerd met de tradingfunctie van SimCorp Dimension in het derde kwartaal van 2006. De geïntegreerde oplossing zal de aflevering en het beheer van IOI-boodschappen en trade-aankondigingen stroomlijnen. Dit voorziet in een up-to-date overzicht van aandelenliquiditeiten binnen ioinet, zodat SimCorp's buy-side klanten rechtstreeks vanuit hun order blotters kunnen werken. SimCorp Dimension zal de webdiensten API van ioinet gebruiken om aandelen te zoeken in specifieke orders van het orderboek van de trader.

De buy-side klanten van SimCorp worden via de ioinet watchlist ook proactief op de hoogte gehouden van de beschikbaarheid van aandelen die hen interesseren, zodat ze meteen op de specifieke IOI-boodschappen kunnen reageren. Bovenop de IOI-boodschappen zullen bedrijven ook toegang hebben tot de trade-aankondigingen uit het verleden van de sell-side groep van ioinet. Op die manier leren ze snel welke brokers actief zijn in de aandelen waarvoor zij orders plaatsen.

Paul Scott, directeur van FIX CITY, legt uit: "SimCorp's innovatief gebruik van moderne technologie maakt van deze softwareleverancier de perfecte match voor ioinet. De geïntegreerde IOI distributie- en tradingoplossing geeft SimCorp's buy-side klanten toegang tot nog meer functionaliteit. Het partnership verstevigt ioinet's positie van eerste liquiditeitsbron voor dealers en geeft de sell-side groep van ioinet meer mogelijkheden om te verkopen."

Keith Wright, senior domein manager van SimCorp, voegt toe: "We kiezen voor de ioinet-oplossing van FIX CITY omdat deze makkelijk te integreren is en omdat hij onze klanten de snelste toegang geeft tot liquiditeit. Zo kunnen ze sneller reageren op trading opportuniteiten die worden aangeboden door de groeiende groep brokers op ioinet. Gebruik maken van de blotter als instrument om te screenen laat onze klanten toe te focussen op de meest interessante IOI's. Dat verzekert een maximum aantal succesvolle orders."

Over FIX CITY
FIX CITY levert wereldwijd toonaangevende FIX IOI (Indications of Interest) software evenals consultancy over dit product. Het bedrijf voorziet ook in analyse en praktisch advies bij de implementatie van het FIX Protocol. Ioinet, het paradepaardje van FIX CITY, gaat uit van een nieuwe benadering van IOI-distributie via gesofisticeerde filters, IOI-analyse-instrumenten en uitgekiende, gerichte boodschappen die worden gefactureerd per bestemming. FIX CITY maakt het buy-side en sell-side bedrijven mogelijk zich te concentreren op hun belangrijkste trading activiteiten.

Over SimCorp A/S
SimCorp is een van de grootste Europese leveranciers van gespecialiseerde software voor financiële instellingen, verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen. SimCorp beschikt over een gedegen kennis van de financiële sector, alsook van het thesauriebeheer. Sinds meer dan 30 jaar ontwikkelt SimCorp haar producten in nauwe samenwerking met meerdere financiële instellingen en internationale groepen. Haar vlaggenschip, SimCorp Dimension, is een geïntegreerde oplossing voor het beheer van professionele investeringen. Het moederhuis van de SimCorp groep, opgericht in 1971, bevindt zich in Denemarken (Kopenhagen). SimCorp heeft filialen in de Benelux (in Brussel), Duitsland, Engeland, Australië, de Verenigde Staten, Hong-Kong, Noorwegen, Zweden, Finland, Zwitserland en Singapore. SimCorp stelt ca. 675 mensen te werk en is genoteerd op de beurs van Kopenhagen. SimCorp Benelux werd opgericht in 2000 en heeft een 35-tal mensen in dienst. SimCorp realiseerde in 2005 een zakencijfer van 102 miljoen EUR.