Gemeente Ede

nummer 144 / Ede, 11 juli 2006

Gemeente Ede stelt Actieprogramma Nota Detailhandel vast.

Het actieprogramma is een uitvloeisel van de notitie Detailhandel in Ede uit 2004 en gaat over de acties die in 2006 en 2007 zullen worden uitgevoerd, onder andere het actief stimuleren van cultuur en horeca in Ede Centrum, het instellen van een brancheringscommissie voor het Nieuwe Landgoed en de subsidiëring van de Stichting Binnenstadsmanagement.

In december 2004 heeft de gemeenteraad van de gemeente Ede de aanbevelingsnotitie Detailhandel in Ede vastgesteld. Deze notitie doet een groot aantal aanbevelingen ten aanzien van de gewenste detailhandelsstructuur in de gemeente Ede. De aanbevelingsnotitie vormt het geldende beleid ten aanzien van detailhandel zoals de gemeente nu handelt.
Het College van Burgemeester en Wethouders heeft nu het bijbehorende actieprogramma vastgesteld. Het actieprogramma werkt de aanbevelingen uit de aanbevelingsnotitie uit in een aantal uit te voeren acties. Het actieprogramma en de aanbevelingsnotitie vormen samen de Nota Detailhandel 2005 2015.
Natuurlijk heeft de gemeente in de periode tussen vaststelling van de aanbevelingsnotitie en heden niet stil gezeten. In 2005 zijn reeds een aantal acties opgestart en een aantal zijn al afgerond, zoals het opstellen van een beleidsnota standplaatsen en ventvergunningen, onderzoek naar de bereikbaarheid van Bennekom Centrum en de opwaardering winkelcentrum Bellestein (dit loopt nog).
---