Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

QlikTech zet nieuwe standaard voor Business Intelligence met QlikView 7.5

Vereenvoudigde data-analyse, uitgebreide SOA-functionaliteit, verbeterde productiviteit en meer gebruiksgemak

Hoofddorp, 11 juli 2006 - QlikTech, 's werelds snelst groeiende Business Intelligence-softwarebedrijf, introduceert versie 7.5 van QlikView. De nieuwe versie van deze snelle en flexibele oplossing voor de analyse van bedrijfsdata brengt de kracht van Business Intelligence binnen het bereik van de complete onderneming. Zij verbetert de toegang van eindgebruikers tot data-analyse, vergemakkelijkt applicatieontwikkeling en vergroot de flexibiliteit.

In een recent Gartner-rapport1 stelt coauteur en Research Director Kurt Schlegel: "Organisaties investeren steeds meer in Business Intelligence-tools nu BI zich losmaakt van zijn reactieve, op afdelingen gerichte verleden, zich verspreid over de onderneming en strategisch steeds belangrijker wordt. De toenemende reikwijdte van BI-platformen, die meer gebruikers toegang tot meer databronnen geeft, resulteert in een voortdurende groei van de markt. Van oudsher was BI uitsluitend bedoeld voor leidinggevenden en analisten. Vandaag de dag stellen veel ondernemingen de functionaliteit van hun BI-platform ter beschikking van de hele organisatie, zodat ook uitvoerenden en managers ervan kunnen profiteren."

QlikView 7.5 biedt belangrijke verbeteringen die het gebruiksgemak vergroten en het beheer en de ontwikkeling van applicaties vereenvoudigen. Nieuwe integratiemogelijkheden, waaronder ondersteuning van Web Services, maken dat QlikView-gebruikers informatie uit nog meer databronnen kunnen benaderen en analyseren.

Nieuw in QlikView 7.5

* Meer gebruiksgemak
Verschillende verbeteringen in QlikView 7.5 zorgen voor meer gebruiksgemak. Dit verhoogt de productiviteit en vermindert de ramp-up-tijd. Tot de verbeteringen behoren een nieuwe startup-interface, een geïntegreerde webbrowser om een 'homepage' te creëren voor gebruikers die aan hun analyse beginnen en nieuwe What-If?-tools die gebruikers helpen analyses te begrijpen en te vergelijken.
* Nieuwe tools voor applicatieontwikkeling De nieuwe ontwikkeltools omvatten een KPI-library, met een overzicht van alle metrics, nieuwe wizards en verbeterde rapporten. Deze tools beperken de tijd die nodig is voor het produceren van nieuwe analyses.
* Vereenvoudigde beheertools
Vereenvoudigde tools voor het inzetten, beheren en updaten van QlikView maken het mogelijk de software naadloos te integreren in de bestaande IT-omgeving van een organisatie.
* Ondersteuning van Web Services
Bij QlikView 7.5 worden nieuwe plug-ins meegeleverd voor diverse aanvullende databronnen. Een Web Services-plug-in (API) stelt gebruikers in staat bronnen te benaderen in vrijwel elke SOA-applicatie.
* Grotere flexibiliteit
QlikView 7.5 herbergt nieuwe analysetools voor het gelijktijdig creëren van nieuwe dimensies, geneste aggregaties en statistische analyses. Dit geeft gebruikers niet alleen maximale vrijheid bij het maken (en wijzigen) van analyses, maar ook de mogelijkheid op een verfijndere manier data te verkennen.
* Desktop QlikView
QlikView 7.5 maakt het gebruikers makkelijker dan ooit om lokale data te laden en deze te combineren met bedrijfsdatabronnen voor snelle gepersonifieerde analyse.

"Individuele productiviteit en innovatievermogen zijn twee van de belangrijkste uitdagingen waar het bedrijfsleven voor staat. QlikView 7.5 voorziet eindgebruikers in de hele onderneming van geavanceerde Business Intelligence, verbetert de productiviteit en maakt innovaties op ieder niveau mogelijk", zegt Rogier Verheij, Country Manager Benelux van QlikTech. "We besteden veel tijd aan het luisteren naar onze klanten. Wat we horen, is dat er een verandering in BI nodig is. Mensen eisen toegang tot data - en de mogelijkheid deze data te analyseren - om hun taken goed te kunnen vervullen en goed gefundeerde beslissingen te kunnen nemen. Om aan deze behoefte tegemoet te komen, moet de BI-wereld tools produceren die door iedereen te gebruiken zijn. Met QlikView 7.5 beantwoorden we aan die eis door individuele medewerkers bedrijfsbrede analysemogelijkheden aan te reiken."


1 Gartner Research - Magic Quadrant for Business Intelligence Platforms 1Q06, 9 januari 2006

Over QlikTech
QlikTech is 's werelds snelst groeiende Business Intelligence-softwarebedrijf. QlikView, het vlaggenschip van QlikTech, maakt het zeer eenvoudig om verfijnde analyses te implementeren, te gebruiken en te onderhouden. De gepatenteerde technologie van QlikTech maakt het mogelijk om zeer grote dataverzamelingen direct in het interne geheugen te manipuleren. Dit kan al op relatief eenvoudige hardware, wat een betaalbare, brede implementatie van zeer verfijnde analytische applicaties mogelijk maakt binnen slechts twee tot drie weken. QlikView is voor eindgebruikers eenvoudig te leren en te gebruiken.

QlikTech heeft wereldwijd meer dan 3.600 klanten in 58 landen en elke twee werkdagen komen er 15 klanten bij. Het bedrijf is opgericht in Zweden en heeft vestigingen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland (Hoofddorp) en Scandinavië. QlikTech werkt wereldwijd met meer dan honderd partners. Tot de klanten van QlikTech Nederland behoren onder meer: ADP, Panasonic, ThiemeMeulenhoff, Wegter Services en Schenker BV. Meer informatie is te vinden op www.qliktech.nl.