Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (11/7)

TILBURG, 11 juli 2006

Auto-inbreker aangehouden

TILBURG: De politie heeft vannacht op aanwijzing van een getuige omstreeks 01.00 uur op de Petrus Canisiusstraat een 35-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van een auto-inbraak. Een getuige zag dat een man aan het inbreken was in een bestelauto die geparkeerd stond op de Postelse Hoeflaan. Hij belde direct de politie en gaf het signalement door. Agenten die in de buurt waren, konden daarop de fietsende verdachte aanhouden. Het slot van het linkervoorportier van de bestelauto was geforceerd. Uit de wagen was een radio/cd speler ontvreemd. Na een korte speurtocht werd het apparaat, dat in de struiken lag in de Petrus Canisiusstraat terug gevonden. Ook vonden de agenten een zaklamp en een achthoekig breekvoorwerp. De verdachte is ingesloten.

Elektriciteitskabeldieven aangehouden

OISTERWIJK: Maandagmiddag zijn drie mannen betrapt terwijl zij elektriciteitskabel aan het stelen waren in de leegstaande hallen op het KVL terrein aan de Almijstraat. Het gaat om een 28-jarige Tilburger, een 28-jarige man uit San Francisco (VS) en een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Een getuige zag rond 14.15 uur een man van het KVL-terrein afkomen met kabel, terwijl er de laatste weken daar veel diefstallen gepleegd worden. De politie kon later de man op aanwijzing van deze getuige aanhouden. Hierop stelde de getuige samen met een familielid een onderzoek in. Zij zagen in één van de hallen twee tassen staan met gereedschap en een mobiele telefoon. Zij namen deze goederen mee. In een andere hal zagen ze de eigenaren van deze tassen die bezig waren met het lostrekken van elektriciteitskabel. De politie heeft ook deze mannen aangehouden. De dieven zijn gisteravond na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Politie neemt bromfietsen in beslag

MOERGESTEL: De politie heeft gisteravond op het Stokeind de bromfiets van een 15-jarige jongen uit Moergestel in beslag genomen. Agenten zagen de bromfietser rijden. Na het zien van de politie ging de bestuurder er vandoor. Na ca 100 meter gaf hij het echter op. De bromfiets bleek niet voorzien te zijn van kappen en verlichting. Ook ontbrak het verzekeringsplaatje. Bovendien was de bestuurder nog geen 16. Vanwege deze zaken heeft de politie het voertuig in beslag genomen. Bovendien krijgt de bestuurder een bekeuring.

TILBURG: Een motoragent heeft gisteravond omstreeks 22.00 uur in een bosperceel langs de Bredaseweg een scooter met daarop twee Tilburgers staande gehouden. De motorrijder zag de scooter rijden in de richting van Tilburg over de rijbaan in plaats van het fietspad, terwijl de passagier geen helm droeg. Na een korte achtervolging werd de scooter staande gehouden.

De bestuurder (17) kreeg een bekeuring omdat hij op de Bredaseweg over de rijbaan reed in plaats van het fietspad. De passagier (19) kreeg een bekeuring omdat hij geen helm droeg. Ook kreeg hij een proces-verbaal omdat hij zich niet kon legitimeren.

Mannen rijden zonder rijbewijs en rijder onder invloed aangehouden

TILBURG: Tijdens een verkeerscontrole aan de Turnhoutsebaan is gistermiddag een 56-jarige Tilburger betrapt op het rijden zonder rijbewijs. De automobilist kon na vordering geen rijbewijs overhandigen. Hoewel hij zelf verklaarde dat hij wel een rijbewijs had, bleek na navraag bij de Gemeenschappelijke Meldkamer dat niet zo te zijn. Ook kon hij zich niet op andere wijze legitimeren. Verder had zijn auto een kale band en reed hij zonder de autogordels om. Voor al deze zaken is hij op de bon geslingerd.

Bij dezelfde verkeerscontrole liep gisteren ook een 50-jarige man uit Goirle tegen de lamp. De automobilist bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 255 ugl, wat overeenkomt met 0,6 promille. De politie maakt proces-verbaal op.

TILBURG: Vanmorgen is op de Azuurweg een 23-jarige Tilburger aangehouden die een auto bestuurde terwijl zijn rijbevoegdheid is ingetrokken. Daarnaast krijgt hij ook een proces-verbaal omdat hij zich niet kon legitimeren. Zijn rijbewijs was in verband met een verkeersongeval ingetrokken. Deze ontzegging loopt tot januari 2007.

Politie onderzoekt bedrijfsinbraak

TILBURG: Vannacht is rond 01.00 uur ingebroken in een bedrijfspand aan de Dr. Anton Philipsweg. De dieven zijn via een niet afgesloten poort op het terrein gekomen. Naast de bedrijfsingang is een raam geforceerd, waarna men naar binnen is geklommen. Uit de kantoorruimte zijn twee computerschermen en drie computerkasten gestolen.

Politie bekeurt voor niet dragen autogordels

TILBURG: Vanmorgen hebben agenten een verkeerscontrole gehouden bij het Wilhelminapark. Er werden 29 autos en 1 busje gecontroleerd. Hierbij zijn elf bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordels.

Nog meer gedupeerden autokrassers Hilvarenbeek

HILVARENBEEK: Bij de politie van het team Oisterwijk-Hilvarenbeek hebben zich tot op dit moment al 27 mensen gemeld waarvan de auto bekrast is. Hiervan hebben er nu 23 aangifte gedaan. Vier gedupeerden hebben al een afspraak gemaakt om aangifte te doen Zoals gisteren al gemeld zijn de wijkagenten bezig met een onderzoek. In de nacht van zaterdag op zondag hebben vandalen een spoor van vernielingen getrokken door de wijk Loosche Akkers door met een scherp voorwerp autos te bekrassen. Het gaat om de navolgende straten Elstpad (8), Roggeakker(3), Lange Akker (4), Eekhool (1),Koestraat (1) IJpelaer(1), Wouwerdries (2), Uranusstraat (1), Juweel (1) en Plutostraat (1). De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844.

Auteur: Willem van Hooijdonk