Deltion College


Modeshow Deltion College trekt veel bezoekers

Zwolle, 10 juli 2006 - Studenten van het Mode Lyceum presenteerden donderdag 6 juli onder grote belangstelling hun zelf ontworpen en gemaakte kleding in de binnenstad van Zwolle. Bijna 3.500 mensen waren getuige van de modeshow waarbij de studenten zich hadden laten inspireren door het thema `Rembrandt meets Mozart'.

Donkere, sobere kleding en lichte, frivole creaties. Dat was de show in een notendop. De studenten showden hun kleding in stijl. Zij droegen grote witte pruiken, zoals gebruikelijk was in de tijd van Mozart.

De show startte met de Meander Bigband van het Agnieten College. Een geweldige publiekstrekker. Van verre was de swingende muziek te horen waardoor het Grote Kerkplein volstroomde. Na de band kon het publiek genieten van de hedendaagse versie van de kleding uit Rembrandts eeuw. De studenten van de opleidingen Kunst & Cultuur verzorgden tussendoor een hofdans. Een rustpunt in het geheel. Daarna ging de show verder met kleding geïnspireerd op Mozart. De modeshow was een voorbeeld van goede samenwerking tussen verschillende opleidingen binnen Deltion. Zo verzorgden zij de beveiliging, de make-up, een act, het licht en geluid en de kleedruimte. De modeshow was voor de studenten een leerzame en motiverende afsluiting van het schooljaar.

Datum: 11-07-2006

---