Fractie PvdA Rotterdam

Persbericht

PvdA wil geen tweede Nieuw Crooswijk in Vreewijk

In een aantal straten in Vreewijk heerst veel ongenoegen over de sloopplannen van corporatie Com.wonen. Bewoners weten niet waar ze aan toe zijn, worden niet betrokken en er zit weinig visie achter de plannen van de corporatie. PvdA raadslid Duco Hoogland: 'Wij zien een totaal gebrek aan visie bij de plannen van Com.wonen, zij mogen zich wel eens achter de oren krabben over nut en noodzaak van de plannen. De sloopplannen mogen wat ons betreft in de vuilnisbak zolang er niet naar alternatieven wordt gekeken'.

De PvdA vindt om een aantal redenen dat de plannen tot sloop moeten worden stilgelegd. Er zit geen onderliggende visie in de plannen van de corporatie Com.wonen. Zo wordt het niet duidelijk waarom er ouderenwoningen juist op deze plek gebouwd moeten worden. Alternatieve plekken in de omgeving zijn niet bekeken. Daarnaast zijn de bewoners niet betrokken bij de plannen van de corporatie. Er zijn in de afgelopen tijd zelfs nog huurwoningen uitgegeven zonder dat de bewoners van tevoren op de hoogte waren van de sloopplannen. We hebben blijkbaar weinig geleerd van de slechte communicatie met de bewoners in Nieuw Crooswijk.

'Wij willen geen 2e Nieuw Crooswijk in Vreewijk. Belangrijk voor ons is dat er gekeken wordt naar de kwaliteit van de woningen. De goede woningen moeten we laten staan, slechte woningen kunnen worden gesloopt. Dit lijkt in Vreewijk niet te gebeuren', aldus Hoogland.

Duco Hoogland heeft het college van Burgemeesters en Wethouders schriftelijke vragen gesteld om opheldering van de situatie.