Politie Gelderland-Zuid

Onderzoek openlijke geweldpleging afgerond

Beuningen, 11-07-2006

In het rechercheonderzoek naar openlijke geweldpleging op zaterdag 13 mei op de Wilhelminalaan in Beuningen heeft de politie nog drie verdachten aangehouden. Het gaat om twee Beuningenaren van 19 en 24 jaar en een 20-jarige inwoner van Deest. Al eerder waren twee personen, van 18 en 21 jaar en beiden afkomstig uit Beuningen, als verdachte aangehouden.

De politie startte het onderzoek nadat zij zaterdag 13 mei na een melding van een vechtpartij een gewonde man op straat zagen liggen. Na een avondje stappen was de man, een 39-jarige inwoner van Beuningen, s nachts samen met drie vrienden in een steegje door het groepje jongeren lastig gevallen en zouden er zonder enige aanleiding klappen uitgedeeld zijn. De man raakte hierdoor bewusteloos en kwam weer bij op het fietspad langs de Wilhelminalaan. Een ambulance werd gewaarschuwd. Later die avond is het 39-jarige slachtoffer naar een EHBO-post gegaan en werd daarna met divers letsel in een ziekenhuis opgenomen. Hij deed aangifte.

Alle verdachten, betrokkenen en getuigen zijn inmiddels afgehoord. Er zal tegen de vijf verdachten proces-verbaal worden opgemaakt. Het onderzoek is daarmee afgerond en het dossier zal naar Justitie worden gestuurd. (08)