2e persbericht van dinsdag 11 juli 2006

Eindhoven, 11-07-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Vreemdelingenpolitie houdt illegalen aan

De Vreemdelingenpolitie heeft maandag in een woning in Woensel-Zuid een 31-jarige vrouw en een 33-jarige man met de Bulgaarse nationaliteit aangehouden. Ze verbleven in de woning en zijn in vreemdelingenbewaring gegaan omdat ze illegaal in ons land zijn. De 60-jarige Eindhovense huurster van het huis krijgt een bekeuring omdat ze de man en de vrouw in de woning heeft ondergebracht terwijl ze wist dat het om illegalen gaat.

Eindhoven: Politie krijgt aangiften van oplichting met pinpasjes

Bij de politie zijn maandag en dinsdag ongeveer 25 meldingen en aangiften binnengekomen van oplichting en fraude met pinpasjes. Volgens de meeste benadeelden hebben zij de afgelopen tijd met hun pasje geld opgenomen bij een geldautomaat aan het Biarritzplein. Daarna werd geld van hun rekening afgeschreven, onder meer vanuit Spanje, Brazilië en Italië. De politie verzamelt de aangiften voor verder onderzoek.

Eindhoven: Wildplakker aangehouden

Dinsdagochtend omstreeks 10.15 uur heeft de politie op het Stationsplein een 26-jarige man uit Veghel aangehouden. De man was net klaar met het illegaal plakken van posters op elektriciteitskastjes. Hij heeft vrijwillig afstand gedaan van zijn plakspullen. De man is meegenomen naar het bureau waar proces verbaal is opgemaakt.

Lieshout: Man aangehouden voor huisvredebreuk

De politie heeft dinsdagochtend rond 10.15 uur een 36-jarige man uit Helmond aangehouden in zijn voormalige ouderlijke woning in Lieshout. De verdachte klom over de afgesloten poort en liep via de open achterdeur de woning binnen. Hij is vaker aangehouden voor huisvredebreuk en het negeren van een straatverbod. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Helmond: Woninginbraak

In de nacht van maandag op dinsdag is tussen 20.15 uur en 8.45 uur ingebroken in een woning aan de Hurksestraat. Aan de achterkant van de woning werd een raam uitgenomen. Er zijn onder meer een flatscreen en een laptop weggenomen.

Maarheeze: Auto weg bij woninginbraak

Dinsdag is tussen 0.30 uur en 8.30 uur ingebroken in een woning aan de Sleedoornstraat. Hierbij zijn onder meer een laptop en een portemonnee weggehaald. Tevens zijn autosleutels weggenomen. Daarna is de auto meegenomen. Het gaat om een blauwe Volkswagen Passat met kenteken 47-PT-XN.

Asten: Auto gestolen na inbraak in woning

Dinsdag tussen 1.00 uur en 8.00 uur ingebroken in een woning aan de Winston. Een raam op de eerste verdieping stond open. Er zijn onder meer een videocamera en een fototoestel meegenomen. De auto, die voor de deur stond, is ook ontvreemd. Het gaat om een zwarte Mercedes-Benz ML 270 CDI met kenteken 19-HV-ZX.