Gemeente Enschede

Enschede trekt busreizigers met korting op ritten

dinsdag 11-07-2006

Voor halve prijs met bus naar de stad

De gemeente Enschede gaat een proef uitvoeren om het gebruik van de bus te stimuleren. Dat heeft het college van Burgemeester en Wethouders in de collegevergadering besloten. De proef wordt in het najaar uitgevoerd en zal bestaan uit een korting op het busvervoer op drie stadslijnen.

De korting gaat gelden voor de stadslijnen 1, 2 en 3 en wordt in verschillende periodes gegeven. In week 37 en 38 geldt een korting van 50% op stadslijnen 1 en 2. Dit is overeenkomstig het enkel = retour principe zoals dat nu al geldt op zaterdagen. De korting geldt niet op de zondagen in deze weken. In week 41 en 42 geldt de korting voor lijn 3. Als extraatje biedt de gemeente in november nog eens een week gratis busvervoer op de lijnen 1, 2 en 3.

De proef wordt uitgevoerd om te onderzoeken of en welke acties kunnen leiden tot meer gebruik van de bus. Belangrijkste doelgroep is uiteraard de reiziger die normaal gesproken met de auto naar de stad gaat. Het mobiliteitsbeleid van de gemeente Enschede is gericht op het stimuleren van gebruik van fiets en openbaar vervoer om de bereikbaarheid van de stad op peil te houden. Busvervoerder Connexxion participeert in de proef.


---