Savantis


Persbericht 11 juli 2006
ESF-subsidie voor trainingen, cursussen en opleidingen via Savantis

Onderhoud

ESF-subsidie voor trainingen, cursussen en opleidingen via Savantis Savantis heeft bij het Europees Sociaal Fonds (ESF) een nieuwe subsidie verkregen voor loopbaan- en opleidingsactiviteiten. Tot eind oktober 2007 is er 10,5 miljoen Euro ESF-subsidie beschikbaar.

Deze subsidie vergoedt maar liefst 50% van de reguliere trainings- of cursuskosten en kent een vergoeding van 50% van de verletkosten. Zowel ZZP'ers, OZP'ers, werkgevers als werknemers komen in aanmerking voor de subsidie.

Door de opheffing van het Scholingsfonds Schilderen loopt de subsidieregeling voor werknemers ten einde in de loop van 2006. Met de toekenning van deze ESF-subsidie is er alsnog een financiële bijdrage voor ondernemers en werkgevers die investeren in de loopbanen en het vakmanschap. De ESF-subsidie is mogelijk bij deelname aan een branche-erkende opleiding, cursus of training.

De cofinancieringverklaring
Om in aanmerking te komen voor de ESF-subsidie moet de aanvrager voldoen aan een aantal (administratieve) voorwaarden. Savantis zorgt ervoor dat dit op eenvoudige wijze gebeurt. De aanvrager dient daarvoor eenmalig per post een zogenaamde cofinancieringsverklaring te sturen. Dit is eenmalig, ongeacht het aantal cursussen of deelnemers.

De cofinancieringsverklaring en een nadere toelichting zijn te vinden bij de subsidieinformatie op deze website. Aanmelden is mogelijk voor de trainingen en cursussen waarvoor de ESF-subsidie geldt bij de trainings/cursusbeschrijvingen in de sector Schilderen en Onderhoud.

De ESF-subsidie wordt direct in mindering gebracht op de factuur. Daarnaast ontvangen werkgevers automatisch ná afloop van de betreffende training of cursus een verletvergoeding voor de daadwerkelijke scholingstijd van hun werknemer(s). Dit is 50% van het bruto uurloon plus 8% vakantietoeslag of bij ZZP'ers 50% van het wettelijk minimumloon.