Digitale Gemeente Houten

Houtense honkballers naar Polen

vrijdag 30 juni 2006 - Bron: Houten Dragons

Met steun van enkele houtense bedrijven reizen twee spelers van Honk- en Softbalvereniging Houtens Dragons eind deze week af naar Polen.

Nederlands Kampioen
Bob de Riemer (achtervanger) en Joram Mossink (werper) maken deel uit van het regionaal team Utrecht van de Little League. Op 17 en 18 juni werd dit team op de honkbalvelden van HCAW in Bussum winnaar van de Nederlandse Kampioenschappen Little League. Ondanks de zinderende hitte wist het team alle wedstrijden te winnen en kwam daarmee in hun leeftijdsklasse ongeslagen aan kop.

Little League
De Little League organisatie, opgericht in 1939, zorgt voor promotie van honkbal en softbal onder de jeugd. De organisatie kent wereldwijd
2.600.000 jeugdhonkbal- en 400.000 jeugdsoftball-leden. De Little League organisatie heeft een hoofdkantoor in Williamsport, PA in de Verenigde Staten. Het Europese hoofdkantoor zetelt in Kutno, Polen. Het Little League programma is een volwaardige breedtesportactiviteit, die samen met de KNBSB wordt uitgevoerd. (zie ook www.LittleLeague.org).

Polen
Van 11 juli tot 16 juli zal het winnende team, inmiddels Midland Seniors genaamd, in de Europese Kampioenschappen in Miejska Gorka in Polen uitkomen tegen teams uit heel Europa. Het Little League toernooi eindigt voor de winnaars in Bangor, Main, USA!
De Midland Seniors doen voor thuisblijvers en andere belangstellenden verslag op een eigen website (www.midlandseniors.nl). Hier zijn vanaf 11 juli ook andere wetenswaardigheden en plaatjes te vinden over de spelers, de reis en over Polen.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).