Gemeente Eindhoven

Persbericht 11 juli 2006, no. 189

Stimuleringsprijs

Inschrijven voor Eindhoven Veilige Stadprijs 2006

Vanaf maandag 10 juli is het weer mogelijk een idee, initiatief of project in te dienen voor de vierde editie van de Eindhoven Veilige Stadprijs. De gemeente hoopt met deze prijs inwoners van de stad te stimuleren mee te denken over de veiligheid in de eigen woonomgeving. De winnaars kunnen prijzen tegemoet zien van respectievelijk 7.500, 2.500 en 1.000 euro voor de eerste, tweede en derde prijs. De Eindhoven Veilige Stadprijs wordt op 7 december uitgereikt.

De Eindhoven Veilige Stadprijs 2006 is de vierde editie van deze stimuleringsprijs. Het gemeentebestuur prikkelt inwoners van Eindhoven om mee te denken over de veiligheid in de eigen woonomgeving. Het gaat om drie typen veiligheid: verkeers(on)veiligheid, sociale veiligheid en om preventie tegen criminaliteit. Mensen die daar een idee over hebben dat bijdraagt om één van deze type van veiligheid te bevorderen, dingen mee naar een van de drie geldprijzen én de prestigieuze wisseltrofee.

De winnaars mogen de geldprijs besteden om het idee verder uit te werken of â als het al een bestaand project / initiatief is â dat te verbeteren en/of verbreden naar andere buurten, wijken of de hele stad.

Inschrijven
De inschrijving voor deelname aan de prijs staat open van maandag 10 juli en duurt tot maandag 2 oktober 2006 te 19.00 uur. Een deskundige jury nomineert de kandidaten en via een publieksverkiezing kan iedereen zijn stem voor één van de genomineerden uitbrengen. Op 7 december vindt de prijsuitreiking plaats in het Stadshuis van Eindhoven.

Informatie
Voor meer informatie over de Eindhoven Veilige Stadprijs 2006 zie de nieuwe themasite www.eindhovenveiligestad.nl of in de Weekkrant Groot Eindhoven. Via de website is een inschrijfformulier te printen. Dat formulier kan bij het Stadskantoor ingeleverd worden of opgestuurd naar Gemeente Eindhoven, Antwoordnummer 79, 5600 VB Eindhoven (postzegel niet nodig).

Het formulier kan ook digitaal worden verzonden naar gemeente@eindhoven.nl.