Ingezonden persbericht


Cordys benoemt Loek van den Boog tot CEO

Jan Baan is Executive Chairman

Putten, 11 juli 2006 - Loek van den Boog is benoemd tot de nieuwe Chief Executive Officer van Cordys, leverancier van SOA-gebaseerde software waarmee ondernemingen nieuwe en bestaande business een impuls kunnen geven. De oprichter en huidige CEO van Cordys, Jan Baan, wordt Executive Chairman. Als lid van de adviesraad adviseerde Van den Boog reeds het managementteam van Cordys op vooral marktstrategisch niveau. De benoeming is op 11 juli 2006 ingegaan.

Van den Boog zal leidinggeven aan de verdere groei en ontwikkeling van het bedrijf. Daarbij ligt de nadruk op het verder ontwikkelen van de relaties van Cordys met investeerders en met topklanten, en op het uitbouwen van de internationale activiteiten van het bedrijf. In eerdere functies bouwde Van den Boog een track record op in het uitbouwen van ondernemingen tot grote, succesvolle organisaties.

"Ik heb Cordys al geruime tijd vanaf de zijlijn gevolgd", zegt Van den Boog. "Cordys opereert in een marktsegment dat door analisten en het bedrijfsleven wordt bestempeld als cruciaal: als leidraad voor de toekomst van automatisering. Ik zie het als mijn opdracht om het potentieel dat Cordys' visie ons biedt, om te zetten in een leidende positie in onze markt."

Van den Boog vervolgt: "De laatste tijd heb ik als lid van de adviesraad een directe relatie opgebouwd met Cordys. Jan Baan is een van dè Nederlandse IT-entrepreneurs en -visionairs. Ik ben dan ook trots de dagelijkse leiding van deze succesvolle onderneming van Jan te mogen overnemen. Jan en ik zullen vanaf nu op dagelijkse basis samenwerken aan het groeiende succes van Cordys."

"Wij zien in Loek van den Boog een uitstekende topman die de nationale èn internationale positie van Cordys verder kan uitbouwen. De benoeming van Loek markeert de volgende stap in de groei van onze onderneming", zegt Jan Baan, Executive Chairman en oprichter van Cordys. "Loek is de aangewezen persoon om onze strategie verder uit te bouwen en Cordys te helpen door te dringen tot de internationale top."

Van den Boog bekleedde van 1984 tot 1996 diverse topfuncties bij softwareleverancier Oracle. In die periode steeg de jaarlijkse opbrengst van dat bedrijf van 13 miljoen naar 4,2 miljard dollar. Vanaf 1993 was hij vicepresident voor de EMEA-regio, die onder zijn leiding eveneens een enorme groei doormaakte. De laatste jaren was Van den Boog, die twintig jaar ervaring heeft in de software-industrie, adviseur van Venture Capital-firma General Atlantic Partners. Hij was tussen 1996 en 2004 lid van de board of directors van een aantal portfoliobedrijven van General Atlantic.

###

Cordys
Cordys (www.cordys.com) is een wereldwijd actief softwarebedrijf. Met de software van Cordys kunnen bedrijven complexe bedrijfsomgevingen vereenvoudigen. Cordys biedt een geïntegreerd SOA-platform, waarin bedrijfsprocessen centraal staan in IT-systemen en -processen. Met deze aanpak biedt Cordys zijn klanten de mogelijkheid efficiënter te werken en sneller veranderingen door te voeren.

Bedrijven uit verschillende toonaangevende markten wereldwijd zetten het op open standaarden gebaseerde platform van Cordys en zijn methodologie in om de complexiteit van IT-systemen te verlagen, bestaande IT-systemen verder te benutten en beter te kunnen voldoen aan continu veranderende bedrijfsbehoeften. Cordys heeft naast het hoofdkantoor in Putten, Nederland, kantoren in andere landen van Europa en in China, India en Noord-Amerika.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht