MOJO: Junkie XL op 5 days off - vvk vanaf 6 mei

Mojo concerts

http://www.mojo.nl

PERSBERICHT

MOJO Concerts, Delft, 3 mei 2006

JUNKIE XL OP 5 DAYS OFF - voorverkoop vanaf 6 mei
woensdag 12 t/m zondag 16 juli - Amsterdam
Melkweg, Paradiso, Nederlands Instituut voor Mediakunst

Een nieuwe naam is aan de line-up van 5 days off 2006 toegevoegd: Junkie XL geeft tijdens 5 days off een live optreden in Melkweg. Eerder werden Richie Hawtin, Maxïmo Park en David Guetta bevestigd. De kaartverkoop voor 5 days off start aanstaande zaterdag om 10.00 uur met passe-partoutverkoop, de reguliere kaartverkoop start zaterdag 13 mei.

Met zijn remix van de Elvis-klassieker 'A Little Less Conversation' brak Tom Holkenborg (alias Junkie XL) in één klap wereldwijd door. Maar Holkenborg, momenteel woonachtig in Hollywood, heeft na de release van zijn laatste studioalbum Radio JXL uit 2003 zeker niet stil gezeten. Hij remixte onder meer Coldplay, Depeche Mode, Fischerspooner en Britney Spears, maakte filmmuziek voor kaskrakers als The Animatrix, Team America en Kingdom of Heaven, en leverde bijdragen aan commercials en games.

Met zijn nieuwe album Today dat sinds 24 april in de winkels ligt gaat Junkie XL terug naar de basis. Met persoonlijke teksten, een centrale rol voor de gitaar en de samenwerking met de (nog) onbekende zanger Nathan Mader laat Tom Holkenborg zien in welke muzikale staat hij zich op dit moment bevindt. De eerste en gelijknamige single 'Today' is kenmerkend voor het hele album; opzwepend, up-tempo en met hypnotiserende vocalen.

Vanaf aanstaande zaterdag start de kaartverkoop van 5 days off met een zeer beperkt aantal passe-partouts voor de echte fans. Vanaf zaterdag 13 mei zijn ook losse dag- en locatiekaarten te koop. Meer informatie hierover volgt via www.5daysoff.nl

MTV Brand New & 3FM present

5 DAYS OFF 2006
Woensdag 12 - zondag 16 juli 2006
Melkweg, Paradiso, Nederlands Instituut voor Mediakunst - Amsterdam Entree: passe-partout EUR 70 (incl. servicekosten)
Informatie over reguliere kaartverkoop volgt via www.5daysoff.nl

Kaartverkoop
Vanaf aanstaande zaterdag zijn passe-partouts te koop, de reguliere kaartverkoop start zaterdag 13 mei om 10.00 uur.

Kaartverkoop door:
Ticket Service (0900 - 3001250, 45 cpm), www.ticketservice.nl, de grotere postkantoren, VVV's, GWK's en Free Record Shops, Uitburo (0900-0191 -0,40pm), Interactieve Teletext SBS 6, pagina 699 (betaling via telefoon) en Fame.

Voor meer programma-info check de website: www.5daysoff.nl Voor meer informatie over kaartverkooppunten check: www.melkweg.nl of www.paradiso.nl

5 days off komt tot stand in samenwerking met: Melkweg, Paradiso, Nederlands Instituut voor Mediakunst, DJ Broadcast, VPRO 3voor12, Steim, Nokia, Go Fast! en SNS Bank.

Het MEDIA programma van 5 days off wordt mede mogelijk gemaakt door de Mondriaan Stichting, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, het Fonds voor Podiumprogrammering en Marketing en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Noot aan de redactie (