Syb van der Ploeg in Rembrandt De Musical

Stardust theatre b.v.

Den Haag, 01 juni 2006

Syb van der Ploeg in Rembrandt De Musical

Syb van der Ploeg, de zanger, componist en tekstschrijver die nationaal bekend werd als frontman van De Kast - een van de meest populaire Nederlandstalige bands van de negentiger jaren - zal gaan meewerken aan de musical Rembrandt, die men vanaf 12 juli exclusief kan zien in het Koninklijk Theater Carré.

Syb, die hits zong als 'Hart van mijn gevoel' en 'In Nije Dei', zal als alternate van Henk Poort (The Phantom en Les Misérables) die de meesterschilder tot leven zal brengen, de rol van Rembrandt gaan spelen in deze grote Nederlandse musical.

Rembrandt De Musical werpt een nieuwe verrassende blik op het turbulente en heftige leven van Rembrandt. Rembrandt De Musical is net als bijvoorbeeld Les Misérables, een voor het grootste deel doorgecomponeerde musical met oorspronkelijke nieuwe muziek van Jeroen Englebert en Dirk Brossé. De liedteksten zijn van Anna de Graef.

De regie is in handen van Frank van Laecke. Frank is enthousiast over de medewerking van Syb. 'Zeker met een grote ster als Henk Poort moet de alternate ook heel talentvol zijn. Syb is niet alleen een geweldige zanger, maar heeft ook een goede uitstraling en zijn acteerprestaties zijn van dien aard, dat ik meteen ja tegen hem heb gezegd voor Rembrandt.'

Henk Poort zal de eerste maanden de rol van Rembrandt, die hij nu tijdens intensieve repetities aan het creëren is, zeven maal per week spelen. Voor Syb van der Ploeg is het een geheel nieuwe stap in zijn carrière, nu hij zijn musicaldebuut in zo'n grote megaproductie in Carré maakt.

Syb van der Ploeg: 'Het komt op een goed moment in m'n carrière om mij te verbreden en dan ook nog meteen in zo'n indrukwekkende productie. Het is echt een fantastische kans die ik krijg! Ik sta dan ook te popelen om in de huid te gaan kruipen van deze meesterschilder. Net als ik had Rembrandt ook een voorliefde voor Friesland, z'n eerste vrouw was Fries en hij is destijds met haar in het Friese land getrouwd.' (St. Annaparochie op 22 juni 1634)

Na zijn vertrek bij De Kast werkt hij in Nederland, maar ook daarbuiten aan zijn carrière met zijn rockband Spanner. Hiermee deed hij meerdere keren een succesvolle tournee in Duitsland. Syb zet zich ook in voor de Stichting Noordwijk Kinderstad, waarvan hij ambassadeur is. Deze stichting zet zich in voor het Unicef project 'Kick aids out of Kenya'. Syb werkte eerder dit jaar ook mee aan de concerten van 'De Vrienden van Amstel Live' in Ahoy. Naast zijn alternate functie bij Rembrandt De Musical, blijft Syb gewoon in het land optreden.


Noot voor de redactie /