Llink


Rotterdam, 21 juni 2006


-persbericht-

ex-6packer Froukje terug in beeld

Froukje Jansen deze zomer voor LLiNK op reis

LLiNK heeft een nieuw gezicht. Froukje Jansen - bekend als presentatrice van het jongerenprogramma 6pack van SBS6 - presenteert deze zomer het programma "LLiNK op Reis". Voor dit programma reizen zij en LLiNK-presentator Johan Eikelboom naar onverwachte bestemmingen als Iran, Suriname en Libanon. Ze laten zich verrassen door de lokale cultuur en gaan op zoek naar avontuur. LLiNK op Reis gaat het backpacken voorbij en laat zien hoe reizen anders kan. LLiNK op Reis wordt vanaf 12 juli iedere woensdag uitgezonden om 21.25 op Nederland 3.

Froukje vindt dat LLiNK als nieuwe, jonge omroep interessante programma's maakt over belangrijke onderwerpen als mensenrechten, dierenwelzijn, natuur en milieu. "Het is niet meer dan normaal dat je aandacht besteedt aan deze onderwerpen. Er zijn nog te veel plekken op de wereld waar mensenrechten geschonden worden. Hetzelfde geldt voor dieren. Ik ben zelf ook vegetariër." Bij LLiNK kan ze goed terecht met haar nieuwsgierigheid. "LLiNK op Reis is een te gek programma waarin ik de landen die ik bezoek echt leer kennen."

Froukje begon haar carrière als professioneel turnster. (leeftijd/jaar) Nadat ze de Nederlandse Kampioenschappen had gewonnen, besloot ze toch niet als topsporter verder te gaan. In 2001 maakte ze haar debuut als presentatrice van het jongerenprogramma 6pack, daarnaast timmerde ze aan de weg als actrice. Na vier seizoenen 6pack vond ze het mooi geweest.

Vanaf 12 juli is Froukje terug op tv. In de eerste aflevering "Vlucht IR764 naar Iran" wordt ze geconfronteerd met de strenge regels van dit islamitische land en ontdekt ze hoe de lokale bevolking en met name jongeren toch hun vrijheid proberen vast te houden.

LLiNK op Reis is een programma van LLiNK en wordt mede mogelijk gemaakt door het NCDO. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. Sinds september 2005 zendt LLiNK uit op Nederland 3, Radio 1, 3FM, 747AM en www.LLiNK.nl.

EINDE PERSBERICHT


---