Llink


Rotterdam, 21 juni 2006


- PERSBERICHT -

De Zomer van LLiNK: cultuur, reizen en avontuur

Vanaf 12 juli, acht weken lang, iedere woensdagavond!

De zomerprogrammering op tv staat bekend om haar vele herhalingen en weinig vernieuwende programma's. Deze zomer doorbreekt LLiNK deze traditie. Van 12 juli tot en met 30 augustus is het iedere woensdagavond tijd voor de Zomer van LLiNK. Met vijf nieuwe programma's en documentaires wil LLiNK haar kijkers een zomer bieden vol inspirerende programma's over cultuur, reizen en avontuur. Iedere woensdagavond vanaf 19.50 uur op Nederland 3: Feast India, Beyond Boundaries, LLiNK op Reis & Warzone.

LLiNK op Reis
LLiNK op Reis is een gloednieuw reisprogramma waarin ex-6packer Froukje Jansen en MoveYourAss-er Johan Eikelboom de grenzen van het backpacken verleggen. De LLiNK-reporters bezoeken iedere week onverwachte bestemmingen. Ze laten zich verrassen door de lokale cultuur en gaan op zoek naar avontuur. LLiNK op Reis laat zien hoe reizen anders kan. Als dat tenminste lukt, want niet de meest voor de hand liggende vakantielanden staan op het programma, waaronder Iran, Korea, Ethiopië en Libanon. Deze zomer op woensdag om 21.25 uur op Nederland 3.

Feast India
Feast India is een culinair reisprogramma over de meest beroemde steden van India. De in Engeland geboren topkok Barry Vera is een groot liefhebber van de Indiase cultuur, het eten en de gewoontes. Eenvoudig eten van de straat of tongstrelende gerechten van de regionale keuken: Barry Vera maakt geen onderscheid. Hij heeft een brede belangstelling en is overal voor in: de keuken van een Sikh tempel, waar per dag duizenden maaltijden worden geserveerd, het leven in een klein woestijnstadje in Rajasthan, de levendige markten en bazaars, een traditionele dorpsbruiloft, het chaotische lawaai van het strand van Mumbai en de stilte van een zoutmijn. Vanaf 12 juli om 19.50 uur op Nederland 3 (vanaf 9 augustus om 20.05 uur).

Beyond Boundaries
Beyond Boundaries volgt een groep van elf mannen en vrouwen die op survival gaan. Ze trekken dwars door Nicaragua, van de Atlantische oceaan naar de Stille Oceaan. Dat is geen makkelijk terrein, zeker niet wanneer je als mens met beperkingen te maken hebt. Toch houdt geen regenwoud hen tegen, is geen berg te hoog en geen rivier te diep. Van 12 juli tot en met 2 augustus om 20.20 uur op Nederland 3.

Warzone
Warzone is een documentaireserie waarin het leven van jongeren in conflictgebieden op een indringende manier in beeld wordt gebracht. LLiNK heeft het programma Warzone overgenomen van BNN. Vanaf 12 juli herhaalt LLiNK de afleveringen van BNN's Warzone met onder andere afleveringen over Peru, Colombia en Irak. Deze zomer iedere woensdag om 23.40 uur op Nederland 3 (vanaf 9 augustus om 23.30 uur)

Vanaf 9 augustus wordt het programma Beyond Boundaries opgevolgd door een nieuw programma met Bas Westerweel, waarin hij op duurzame wijze op jacht gaat naar leuke trips en zomeractiviteiten.

Het LLiNK hoogseizoen is vanaf woensdag 12 juli te zien op Nederland 3. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. Sinds september 2005 zendt LLiNK uit op Nederland 3, Radio 1, 3FM, 747AM en www.LLiNK.nl.

EINDE PERSBERICHT


---