Mojo Concerts

The Happy Mondays en Maxïmo Park met 5 Days Off

Over een paar weken opent 5 days off wederom zijn deuren. Voor de zesde maal is het vijf dagen lang electronische muziek in al haar facetten wat de klok slaat rondom het Amsterdamse Leidseplein. Dit jaar is er in het programma volop aandacht aan rockacts die openlijk flirten met electronica. Of zijn het nou electronica acts die leentje buur spelen met rockinvloeden? Oordeel zelf op woensdag 12 juli: de eerste dag van 5 days off met deze twee acts...

In de hoogtijdagen van de Madchesterhype eind jaren tachtig van de vorige eeuw waren zij één van de vaandeldragers van bloeiende Britse indiepop. Na jarenlange afwezigheid keren The Happy Mondays terug naar het muziekfront. Tijdens deze exclusieve show in Nederland kun je je tegoed doen aan hypnotiserende psychedelica uit de jaren zestig, knirspende soul uit de jaren zeventig en pompende housebeats uit de jaren tachtig. En dat allemaal in één dikke muzikale trip!

Maxïmo Park tapt uit een iets ander vaatje. Gang of Four, XTC en The Cure worden bij beluistering aangehaald als muzikale stijlvoorbeelden. Tel daarbij op de giganerveuze produkties plus de gigantische spagaatsprongen die zanger Paul Smith maakt tijdens optredens et voilá, ziehier één van de leukste gitaarbands van dit moment. Probeer dan maar eens stil te staan!

Kijk voor het volledige programma op de site van 5 days off.

Woensdag 12 t/m zondag 16 juli 2006
Melkweg, Paradiso, Nederlands Instituut voor Mediakunst - Amsterdam