Gemeente Weert

29 juni 2006

tentoonstelling schilderwerken ron de waal

Ron de Waal exposeert van 12 juli tot en met 29 september 2006 zijn schilderwerken op de bestuursverdieping van het stadhuis.

Ron de Waal is in 1965 in Weert geboren en sinds die tijd hier blijven wonen. In 2004 is hij begonnen met tekenen, in eerste instantie zonder lessen te volgen. Daarna schreef hij zich in bij het Kunstcollege te Weert. Hier volgde hij bij een drietal kunstenaars schilder- en tekenlessen. Van Johannie van Tuel, Yvonne Schroeten en Els Maas kreeg hij les in "portret en figuur tekenen", "schilderen", "schetsen naar naaktmodel" en "tekenen en schilderen". Momenteel volgt hij geen lessen meer.

Wat techniek betreft schildert hij alleen in acryl op allerlei ondergronden, bijvoorbeeld doek, mdf, papier en spiegels. Bij tekenen gebruikt hij potlood, inkt, houtskool, sanquine, zacht pastel, hard pastel en olie pastels. Hij experimenteert graag en probeert van alles uit: hij schildert zowel met kwast en penseel, als met een paletmes. Soms laat hij de verf gewoon uit een blik op het doek lopen of spat de verf. Hij houdt het meest van harde kleuren en die zie je dan ook terug in zijn werk.

De laatste tijd maakt hij veel gebruik van de computer om foto's te bewerken. Op die manier probeert hij het schilderen op een nieuwe manier te benaderen en er een nieuwe draai aan te geven.

Openingstijden
Het stadhuis is geopend tijdens werkdagen van 9.00 tot 18.00 uur en op donderdagavond tot 19.30 uur. Informatie over de tentoonstelling: Fransien Smeets, stadhuis Weert, tel. (0495) 575 472.

2006.116 FS


---- --