Coentunnel afgesloten voor Rembrandt konvooi

Stardust theatre b.v.

Den Haag, 29 juni 2006

Coentunnel afgesloten voor wereldpremière Rembrandt De Musical in Carré

De Coentunnel zal komende zondagnacht tijdelijk worden afgesloten voor het konvooi van Rembrandt De Musical, die vanaf 12 juli a.s. exclusief te zien is in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Bijna dertig trailers zijn er nodig om het gigantische decor van deze megamusical van Hoorn - waar de try outs plaatsvinden - over te brengen naar Carré. De afsluiting van de Coentunnel is noodzakelijk omdat de trailers een meter breder zijn dan normaal, nu 3.10 meter, waardoor ze niet meer op één rijbaan passen. Speciale voertuigen zullen het konvooi begeleiden en er worden uitvoerige veiligheidsmaatregelen getroffen.

Dit transport duidt wederom aan dat Rembrandt De Musical de grootste Nederlandse musical is die ooit gemaakt is over een Nederlands thema. Nog nooit is er zo'n immens konvooi geweest voor een Nederlandse productie.

Immens decor
Producent Stardust Theatre heeft met een sterrencast met onder meer Henk Poort (Les Misérables en The Phantom of the Opera), het immense decor en de meest geavanceerde projectietechnieken - voor het eerst worden er in een musical 3D- en 4D-projecties gebruikt - deze voorstelling in zijn eigen gouden lijst gezet.

De vloer, die uniek is in de internationale theaterwereld, is speciaal in Londen geconstrueerd en zal in Carré over de normale vloer worden aangelegd. Het showdeck zal 29 centimeter oplopen, wat het voor de castleden een extra zware opgave maakt om op te bewegen. Uit de vloer zullen dankzij ingenieuze technieken verhogingen en trappen omhoog komen tot wel 2.50 meter hoog, die vervolgens kunnen draaien en bewegen. Dit zorgt voor een bijzonder effect, dat bijdraagt aan de internationale uitstraling van Rembrandt De Musical, waarin maar liefst 2500 kledingstukken worden gebruikt.

Voorpremières
In Carré zal de komende dagen in ploegendiensten worden gewerkt, waar door tientallen technici dag en nacht doorgewerkt zal worden om alles op orde te hebben voor de wereldpremière op 15 juli a.s. - de geboortedag van de meesterschilder. Op 12, 13 en 14 juli vinden er al voorpremières plaats.


Noot voor de redactie /