Gemeente Leeuwarden

Open dag Brandweer Open dag Brandweer

12 juli Open Dag Brandweer Leeuwarden

Bron: Gemeente Leeuwarden (03-07-2006) Op spectaculaire wijze zal burgemeester Geert Dales de open dag van Brandweer Leeuwarden om 13.00 uur openen. Op woensdag 12 juli 2006 laat Brandweer Leeuwarden belangstellenden een kijkje nemen achter de schermen. Deze open dag is van 13.00 tot 18.00 uur. Op het terrein rondom de kazerne worden vele demonstraties en voorlichting gegeven waarbij duidelijk wordt dat de brandweer meer doet dan alleen het blussen van branden. Ook zijn veel andere hulpverlenende organisaties aanwezig waarmee de brandweer samenwerkt, o.a. de Brandwondenstichting, Politie, SIGMA-team, reddingshondengroep, en het Nederlandse Rode Kruis.

Brandpreventie krijgt extra aandacht tijdens de open dag. Medewerkers van Brandweer Leeuwarden staan klaar om vragen te beantwoorden op het gebied van brandpreventie, het voorkomen van gevaarlijke situaties en het veilig kunnen vluchten bij brand.

De brandweerkazerne is tijdens de open dag uitsluitend bereikbaar via het parkeerterrein van de Albert Heijn XL aan de Tijnjedijk te Leeuwarden. U kunt hier ook uw fiets of auto parkeren.