Nederlands Architectuurinstituut

Rotterdam, 6 juli 2006

Op reis door China

Kinderworkshop in de zomervakantie in het Nederlands Architectuurinstituut (NAi), iedere woensdag, donderdag en vrijdag van 12 juli t/m 18 augustus van 14:00 tot 16:00 uur.

Droom jij er ook wel eens van om in een ver land te wonen? Deze zomer kun je in het Nederlands Architectuurinstituut mee op ontdekkingsreis naar China, het land van de toekomst. We reizen door snel groeiende miljoenensteden vol woontorens en kantoren. En komen ook langs oude, kleine dorpen. We bezoeken prachtige villa's, lopen langs cafés en musea en kijken ook nog even binnen in een Chinese school.

Hoe wil jij wonen?
Al reizend ontdekken kinderen dat je in China je creativiteit volop kwijt kunt. Wonen in de stad? Of rustig in de bergen? In een huis van bamboe of in een huis met muren van spiegels en vloeren van glas? Met lotusbladeren, pvc-buisjes, bamboe, eetstokjes en meer oude en nieuwe Chinese materialen ontwerpen en maken de kinderen hun eigen fantasiehuis. Ze mogen hun bouwwerken mee naar huis nemen.

Praktisch
Wanneer: iedere woensdag, donderdag en vrijdag van 12 juli t/m 18 augustus.
Tijden: van 14:00 tot 16:00 uur.
Voor wie: kinderen van 6 tot en met 12 jaar.
Kosten: 4 euro, inclusief entree, begeleiding en materialen. 2 euro voor kinderen met een Jeugdvakantiepaspoort (JVP, een boekje voor alle kinderen die in Rotterdam op een basisschool zitten). Reserveren: team Educatie NAi, telefoon 010 - 440 12 00.

Tentoonstelling
Tot met 3 september 2006 is in het Nederlands Architectuurinstituut de tentoonstelling 'China Contemporary - Architectuur' te bezoeken. Speciaal naar aanleiding van deze tentoonstelling is de zomervakantieworkshop 'Op reis door China' ontwikkeld.
---

Voor nadere informatie en beeldmateriaal kunnen journalisten zich wenden tot de persafdeling van het team Marketing en Communicatie van het NAi:
Afdeling Marketing & Communicatie, tel 010-4401255, 4401235 of 4401271 fax 010-4366975, e-mail press@nai.nl

Publieksinformatie over deze kinderworkshop

Meer over het NAi

Bezoekinformatie

Tentoonstellingen in het NAi

NAi activiteitenprogramma (lezingen, excursies, etc.)

Laatste verandering: woensdag, 5 juli 2006

overzicht persberichten overzicht persberichten naar de NAi voorpagina