Provincie Noord-Holland

5-7-2006

Onderwerp

Inloopavond over A208 in Santpoort-Noord

Carla van Twuijver

Op 12 juli a.s. organiseert de provincie Noord-Holland een inloopavond in Santpoort-noord over de herinrichting van de A208. De provincie presenteert een conceptplan dat op basis van eerdere bijeenkomsten met belanghebbenden tot stand is gekomen.

Milieuproblemen
De A208 is een autosnelweg in beheer bij de provincie Noord-Holland. De autosnelweg verbindt de A22 met de westelijke randweg van Haarlem. Het verkeer op deze weg levert ernstige milieuproblemen op voor de woningen die op sommige plaatsen op korte afstand van de weg gelegen zijn. De provincie Noord-Holland wil de overlast terugbrengen.

Maximumsnelheid aanpassen
De A208 staat bij de provincie Noord-Holland in de Top 10 met milieuknelpunten op provinciale wegen. Op verzoek van de gemeenten Haarlem en Velsen wil de provincie de maximumsnelheid op gedeelten van de A208 verlagen tot 70 dan wel 80 km/h. Daarmee is een deel van de milieuknelpunten opgelost. Om deze snelheidsverlaging door te kunnen voeren, moet de weg heringericht worden, zodat automobilisten zich aan de maximumsnelheid van 70 of 80 km/u zullen houden.

Meedenksessie met betrokkenen
Op 16 februari 2006 heeft de provincie Noord-Holland met een aantal bewoners en organisaties in een meedenksessie gesproken over de te nemen maatregelen op de A208. In een open dialoog zijn de meningen en wensen van betrokkenen op een rijtje gezet. Naar aanleiding daarvan heeft de provincie Noord-Holland een conceptplan uitgewerkt, dat op 12 juli 2006 gepresenteerd wordt.

De provincie Noord-Holland nodigt belanghebbenden en geïnteresseerden uit voor een inloopavond op:
woensdag 12 juli 2006
16.00 uur 20.00 uur
Café de Wildeman
Hoofdstraat 126
Santpoort-Noord

Tijdens de bijeenkomst wordt het conceptplan voor de herinrichting van de A208 gepresenteerd in de vorm van een tentoonstelling. Bezoekers kunnen tussen 16:00 tot 20:00 uur binnenlopen. Er zijn dan medewerkers van de provincie Noord-Holland, de gemeente Velsen, de gemeente Haarlem en het ingenieursbureau ARCADIS aanwezig om het plan toe te lichten en vragen te beantwoorden.

Met een reactieformulier kunnen bezoekers aangeven wat ze van de plannen vinden. Deze formulieren kunnen ze ter plaatse inleveren bij een van de medewerkers.