Ingezonden persbericht


Persbericht

Sittard, 6 juli 2006

Sittard eerste vestiging Bagels & Beans in Limburg

Sittard Ð Limburg, traditioneel het land van het goede leven, heeft er lang op moeten wachten. Tot nu toe kende de provincie namelijk nog geen vestiging van het vernieuwende Bagels & Beans. Maar ondernemersduo Lilian Minartz en Rien Hochstenbach brengt daar eindelijk verandering in. Op een uniek plekje in Sittard openen ze de eerste vestiging van Bagels & Beans in de zuidelijkste provincie van Nederland. Nu kan ook Limburg kennismaken met de smakelijke ronde broodjes met gat in het midden, die je naar keuze hartig of zoet kunt beleggen.

Op 12 juli opent Bagels & Beans haar deuren in een karakteristiek pand op de hoek van de Paardestraat en de Putstraat. Kenners van de stad van Toon Hermans weten dat je dan uitzicht hebt op de markt van Sittard. ÒIn het pand dat deel uit maakt van huizenblok ÔOm dÕn TolÕ, waar ooit de beroemde bakker Rulkens zat, zal het weer heerlijk ruiken! Maar dan wel naar versgebakken BagelsÓ, glundert Lilian Minartz. De twee'nveertig jarige ondernemer heeft zin in het avontuur: ÒAls we klaar zijn met verbouwen kunnen we 56 mensen een plaatsje geven. Het is de bedoeling dat we in de zomer ook een bescheiden terrasje kunnen openen.Ó Hoewel veel mensen denken dat bagels uit Amerika komen, heeft Bagels & Beans een heel mediterrane uitstraling. ÒBagels komen Ð voor zover we weten Ð uit Oostenrijk. Ze zijn door Joden naar Amerika ge*mporteerd. Van oorsprong is de bagel dus Europees. De uitstraling van de Bagel & Beans winkels zijn ge'nt op het ontspannen goede leven aan de Cote dÕAzur. ÒWe willen een plekje bieden waar mensen even op verhaal kunnen komen,Ó vertelt Minartz. ÒKlanten mogen bij ons rustig een boek lezen en een kopje koffie drinken, zonder dat zich opgejaagd hoeven te voelen. Die sfeer vertaalt zich ook in de muziek, de inrichting en de ruimte: Licht klassiek, prettig open en inspirerend licht.Ó Kenmerkend voor Bagels & Beans zijn de verse en natuurlijke producten. De koffie komt van een kleinschalige ecologische plantage in Panama. De vruchtensappen worden vers geperst en ook de bagels komen dagelijks vers uit de oven. Zie voor meer informatie over Bagels & Beans: www.bagelsbeans.nl.