Ingezonden persbericht


Nationale Jeugdraad
PERSBERICHT
6 juli 2006

Jongeren pimpen Amsterdamse Geuzenveld

Vuilnisbakken onder handen genomen

Op woensdagmiddag 12 juli pimpen jongeren uit het Amsterdamse Geuzenveld hun wijk door de vuilnisbakken op het Lambertus Zijlplein te beschilderen. De veertienjarige buurtbewoner Lion Buiten bedacht dit plan in het kader van het project Pimp my Block van de Nationale Jeugdraad. Hij won met zijn idee de hoofdprijs en mag het nu samen met andere jongeren uit de wijk uitvoeren.

Van 13.00 uur - 16.00 uur bruist het van creativiteit op het Lambertus Zijlplein in Amsterdam. Jongeren mogen dan hun eigen ontwerp op de vuilnisbakken schilderen. Ondertussen kunnen zij kijken naar optredens van jongeren uit de wijk en zelf een poging wagen tijdens de open mic. Er is een panna-veld voor de sportieve jongeren en een springkussen voor de kleintjes. Om 16.00 uur looft Lion prijzen uit voor de mooiste vuilnisbakken.

Jongeren van 14 tot 23 jaar uit Geuzenveld-Slotermeer leverden pimp-ideeën in voor hun wijk. Lion Buiten (14) uit Geuzenveld won de hoofdprijs tijdens de uitreiking van de Pimp my Block Awards. Zijn pimp-idee leverde hem ¤ 5000,- op voor de uitvoering. Zelf hield hij er ¤2500 aan over. Lion vind dat de vuilnisbakken een pimp-beurt hard nodig hebben: 'Zo fleurt de wijk op en dit is goed voor jong en oud.' De Nationale Jeugdraad en de buurtcoördinator hielpen Lion bij de uitvoering.

Pimp my Block is een initiatief van de Nationale Jeugdraad en laat jongeren actief meedenken over hun buurt. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Kinderpostzegels Nederland. Ook in Tilburg, Lelystad, Arnhem en Rotterdam hebben jongeren ¤ 5000,- ggewonnen om hun buurt te verbeteren.

Pimp my Vuilnisbak: Lambertus Zijlplein, Geuzenveld- Amsterdam 12 juli 2006
13.00 tot 16.00 uur

Kijk ook op www.jeugdraad.nl en www.pimpmyblock.nl

Noot voor redactie,

Ingezonden persbericht