Llink


Rotterdam, 10 juli 2006


-PERSBERICHT -

Feestmaal in India

Britse topkok brengt bezoek aan het meest kleurrijke land van Azië

De in Engeland geboren topkok Barry Vera is een groot liefhebber van het Indiase eten en haar cultuur. Hij bezoekt de mooiste en meest bijzondere plekken van dit kleurrijke land in het hart van Azië. Zo brengt Barry in zijn achtdelige reisprogramma een bezoek aan de grootste specerijenmarkt van Azië, neemt hij een kijkje bij de kleurrijke slangenbootraces en beleeft de Diwali, een groot nieuwjaarsfeest, samen met de lokale bevolking. Hij sluit zijn reis af in de keuken, waar al zijn opgedane invloeden van de afgelopen tijd nog eens rustig de revue laat passeren, niet in beelden maar in overheerlijke gerechten. Feast India is woensdag 12 juli om 19:50 te zien op Nederland 3.

De Britse kok Barry Vera is momenteel chef van een groots restaurant in Melbourne. Hij heeft leren koken van zijn Italiaanse moeder en kookt het liefst thuis. Ook is Vega schrijver van het kookboek 'The Home Cook'. Hij woont in Melbourne met zjin vrouwWendy en zijn drie jaar oude zoon Jack.

Aflevering 1 Dorpsbruiloft, Jaisalmer, Pushkar

Nadat onze gastheer Barry Vera zich een nieuw kostuum heeft laten aanmeten bezoekt hij in Ghanerao , een klein stadje in Rajasthan, een traditionele Hindoe bruiloft. Een koksfamilie komt naar de stad en bouwt een keuken op om voor 500 gasten te koken. Daarna reist Barry Vera naar Jaisalmer, een magische vesting op de grens met Pakistan,waar een familie sinds generaties meester is in het maken van lokale delicatessen. Niet ver hier vandaan ligt de woestijn van Thar. Het is de perfecte omgeving om in de schemering naar de traditionele muziek van Rajasthan te luisteren. De mystieke stad Pushkar, een heilige stad heeft elk jaar een kamelenmarkt waar 50.000 kamelen aan een schoonheidswedstrijd meedoen!

Feast India is 12 juli om uur te horen bij Radio 1. Feast India is een programma van LLiNK. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 3, Radio 1, 3FM, 747AM en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT

Beeldmateriaal in hoge resolutie is te vinden op:

http://www.llink.nl/Beeldmateriaal.133.0.html




Llink