Llink


Rotterdam 10 juli 2006


-PERSBERICHT-

Alles uit de kast om te overleven

Warzone: Peru

In Peru sterven drie van de tien kinderen van koffieboeren voordat ze tien zijn. De oorzaken zijn ondervoeding en een tekort aan medicijnen. Boerendochters trekken naar de stad om het gezinsinkomen aan te vullen met geld uit de prostitutie en veel koffieboeren zwichten voor het aanbod van de drugsmaffia en stappen over op de teelt van coca of papaver. De koffieboeren in Peru doen er alles aan om te overleven. LLiNK Warzone is woensdag 12 juli om 23:40 uur te zien op Nederland 3.

Doordat de vier grote koffieproducenten, Nestlé, Kraft, Proctor&Gamble en The SaraLee Corporation de koffieprijzen op de wereldmarkt kunstmatig te laag houden staan de koffieboeren in Peru onder grote druk. Ze verdienen amper genoeg om het gezin te onderhouden. Gideon van Aartsen reist samen met Jaap Meijers naar Peru om een kijkje te nemen in het leven van deze koffieboeren en hun gezinnen.

Jaap Meijers heeft als student communicatiewetenschappen samen met een aantal vrienden 'Lokaal Mondiaal' opgezet. Dit studentencollectief is begonnen met het maken van tv-programma's over mondiale thema's vanuit de lokale invalshoek. Inmiddels zendt Lokaal Mondiaal uit op de regionale zenders van Amsterdam, Utrecht en Tilburg en produceren ze wereldfilms over andere culturen, globalisering en politieke situaties.

De aflevering van LLiNK Warzone in Peru is mede mogelijk gemaakt door Novib. Novib streeft voor een fatsoenlijk bestaan onder de arme in de wereld. Zij steunen mensen die hiervoor strijden. Novib streeft naar een rechtvaardige wereld zonder armoede.

LLiNK Warzone is woensdag 12 juli om 23:40 uur te zien op Nederland 3. LLiNK Warzone is een programma van LLiNK. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 3, Radio 1, 3FM, 747AM en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT