Gemeente Enschede

Kinderraad beslist: bedrijventerrein op plek Wooldrikspark?

maandag 10-07-2006

Moet het Wooldrikspark wijken voor een nieuw bedrijventerrein dat 10.000 banen oplevert? Over deze heikele (en fictieve) kwestie debatteren en beslissen leerlingen van groep 8 van basisschool Al Ummah woensdagochtend 12 juli in een speciale gesimuleerde raadsvergadering.

Welke keuzes zou je maken als je zelf in de politiek zit? Vind je economie belangrijker dan milieu? Of benje in staat om de gouden middenweg te vinden? Maar dan nog: kun je anderen overtuigen van je gelijk? En krijg je dan ook gelijk? Een van de beste manieren om kennis te maken met politiek is om zelf actief mee te doen aan een politieke discussie, ook al gaat hetniet om een echt probleem.

Op woensdagochtend 12 juli brengt groep 8 van de basisschool Al Ummah een bezoek aan het stadhuis om op een actieve manier kennismaken met het bestuur, de gemeenteraad en het college. Hoogtepunt van het bezoek is een gesimuleerde raadsvergadering in de raadszaal, waarbij de leerlingen, verdeeld in politieke partijen, gaan praten over het raadsvoorstel 'bedrijventerrein Wooldrikspark'. De raadsvergadering wordt geleid door Anneke Broekman-Veltman, die plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad is. De politieke partijen worden begeleid door de "echte" raadsleden Marieke Arends, André Boersma, Carla Neijhoft en Marianne Rauhé. Na de vergadering is er een lunchbuffet waarvoor ook raadsleden zijn uitgenodigd en waarvoor de leerlingen zelf gerechten meenemen.


---