Gemeente Tilburg

Datum
10 juni 2006

Opening Wandelroutenetwerk 'De Zes van Tilburg'

In de bosrijke omgeving van Tilburg-West heeft Routebureau Brabant, in opdracht van gemeente Tilburg, het wandelroutenetwerk 'De Zes van Tilburg' in een nieuw jasje gestoken. Hierbij zijn de routes, die al in 2001 in het gebied zijn uitgezet, voorzien van nieuwe bewegwijzering, bijbehorende informatiepanelen en een serie kleurrijke routefolders, die verkrijgbaar zijn bij de VVV. Het netwerk wordt op 12 juli a.s. officieel geopend door Wethouder Hans Janssen (economie, toerisme).

Ieder wat wils
Hans Janssen licht de routes toe: "Het streven was om deze routes weer echt een topattractie voor wandelaars te maken. Het wandelroutenetwerk 'De Zes van Tilburg' biedt volop mogelijkheden voor iedere type wandelaar. Gaat het om een ommetje vanaf het centrum van Tilburg of wil je flink wat kilometers maken, alles is mogelijk. Het netwerk bestaat namelijk uit vijf korte wandelroutes van zoŽn vijf kilometer, die met verbindingsroutes aan elkaar gekoppeld zijn. Dan kun je dus ook een middellange wandeling van 20 km maken, een speciale zesde route."

Zowel de routes als de verbindingstukken zijn voorzien van duidelijke oranje-witte routemarkering. Ook heeft iedere route een eigen startlocatie met voldoende parkeermogelijkheden en een informatiepaneel.

Routefolders
De vijf routes heten 'Reeshofroute', 'Vijverroute', 'Waranderoute', 'Heideparkroute' en 'Amarantroute'. Ieder heeft een eigen kleurrijke routefolder. Hierin is naast algemene informatie over het wandelgebied en foto's ook een duidelijke routekaart opgenomen.

De wandelroutefolders zijn vanaf 12 juli Ć  E 1,50 verkrijgbaar bij StadsVVV Tilburg en overige VVV's en toeristische bedrijven in de regio. Ook is een gratis promotiefolder verkrijgbaar met uitleg over de speciale zesde wandelroute. Meer informatie over het wandelroutenetwerk en de folders is te vinden op www.RoutebureauBrabant.nl

Feestelijke opening
Op 12 juli a.s. wordt het netwerk officieel in gebruik genomen, waarbij Wethouder Hans Janssen de officiƫle openingshandeling verricht. Tevens wordt tijdens de opening ook de aandacht gevestigd op de nieuwe picknickbankjes die her en der langs het fietsroutenetwerk in Tilburg zijn geplaatst.