Llink


Rotterdam, 10 juli 2006

PERSBERICHT

LLiNK op Reis - Vlucht IR 764 naar Iran

Froukje Jansen bezoekt voor LLiNK Iran, land van 1001 tegenstellingen

'LLiNK op Reis' is een gloednieuw reisprogramma waarin LLiNK de grenzen van de toerist verlegt. Johan en Froukje bezoeken elke woensdagavond niet voor de hand liggende bestemmingen. Ze laten zich verrassen door de lokale cultuur en gaan op zoek naar avontuur. Op het programma staan twee landen die deel uitmaken van Bush' As van het Kwaad: Froukje gaat skiën in Iran en Johan probeert Noord-Korea te bereiken. Maar ook de avondvierdaagse in Suriname en Rastafaris's in Ethiopie komen aan bod. LLiNK op reis gaat het backpacken voorbij en laat zien hoe reizen anders kan. LLiNK op Reis is vanaf woensdag 12 juli om 21.25 uur te zien op Nederland 3.

Als toerist naar Iran? Waarom zou je op reis gaan naar een land waar Ayatollahs met lange baarden de vrouwelijke bevolking opdragen met plastic burqa's in de Perzische Golf pootje te baden? Waarom op stap gaan in de miljoenenstad Teheran waar popmuziek, discotheken en cafés verboden zijn? Omdat Iran meer is dan dat. Iran is vooral een land dat grote tegenstellingen in zich herbergt. Hoog in de besneeuwde bergen van Dizin bijvoorbeeld, kun je perfect skieën en snowboarden. Zelfs zonder hoofddoek. En wat te denken van een bezoek aan een primitieve nomadenstam in het onherbergzame zuiden gevolgd door de overdadige luxe op het tropische eilandje Kish, midden in de Perzische Golf?

Het zijn de contrasten die Iran tot een tegelijk verbijsterend als fascinerend land maakt. Niet in de laatste plaats door de Iraanse jeugd die al die tegenstellingen in zich draagt. Froukje ontmoet al cruisend op een drukbezochte boulevard jongeren die op zoek zijn naar vermaak en de liefde. Onder hen drie jonge Iraanse homo's die geen angst meer kennen in dit land waar op homoseksualiteit de doodstraf staat. Bewust van tradities en respectvol naar de generaties voor hen snakken ze naar vrijheid en zoeken en vinden hun weg.

Op www.LLiNK.nl brengt LLiNK op reis items die de uitzending niet hebben gehaald en tips & tricks voor jouw eigen reis. Bijvoorbeeld een optreden van rockband 127. In Teheran waar popmuziek ten strengste verboden is, blijft 127 stiekem zijn eigen muziek maken. Froukje is erbij.

LLiNK op Reis "Vlucht IR 764 naar Iran" wordt uitgezonden op woensdag 12 juli 2006 om 20.25 op Nederland 3. Na Iran reizen Froukje en Johan naar Ethiopie, Suriname, Zuid-Korea, India, Zuid-Afrika, Brazilie en Libanon.

LLiNK op Reis is een programma van LLiNK en wordt mede mogelijk gemaakt door NCDO. NCDO streeft naar een grotere betrokkenheid van de Nederlandse bevolking bij internationale samenwerking en de realisering van de millenniumdoelen. De klimaateffecten van de vliegreizen heeft LLiNK gecompenseerd met Trees for Travel. Deze organisatie financiert de aanleg en het behoud van bos.

LLiNK wil met haar programma's kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 3, Radio 1, 3FM, 747AM en www.LLiNK.nl.

EINDE PERSBERICHT


---

Beeldmateriaal in hoge resolutie is te vinden op: http://www.llink.nl/Beeldmateriaal.133.0.html

Froukje & Johan zijn beschikbaar voor interviews. Voor zichtbanden, eventueel inhoudelijke artikelen en reisverhalen kunt u contact opnemen met:

LLiNK

Yvonne Gispen

010-2882281

yvonne@llink.nl

Sabine van der Sluijs

010-2882280

sabine@llink.nl