Gemeente De Marne


Gemeente gaat in gesprek met maat-schappelijke organisaties en inwoners over de WMO

De gemeente gaat in gesprek met alle betrokken maatschappelijke organisaties en inwoners over de WMO. Deze wet wordt van kracht op 01 januari 2007. Voordat het beleid over deze nieuwe wet wordt vastgesteld wil de gemeente graag met alle betrokkenen om de tafel zitten om hun mening te horen. In deze wet worden de volgende wetten en onderdelen opgenomen:
1. Welzijnswet met onder andere de bibliotheek, sport, jeugdvoorzieningen, sociaal cultureel werk, ouderenwerk enzovoort.


2. De Wet Voorzieningen Gehandicapten met de volgende voorzieningen: rolstoelen, vervoersvoorzieningen, Regiotaxi en woningaanpassingen.


3. De huishoudelijke verzorging.
Dit is een nieuwe taak van de gemeente. De gemeente moet het het budget van het Rijk, aanbieders van huishoudelijke verzorging contracteren. In onze gemeente verzorgt Thuiszorg Groningen op dit moment de meeste huishoudelijke hulp of bemiddelt voor de alfahulp. Alle mensen die huishoudelijke verzorging en alfahulp ontvangen zijn ook uitgenodigd voor dit gesprek.


4. Ondersteuning mantelzorg en vrijwillige thuishulp. Dit is gedeeltelijk een nieuwe taak voor de gemeente.


5. De openbare geestelijke gezondheidszorg. Dit was al een taak van de gemeente maar dat valt per 1-1--2007 onder de WMO. Wij willen niet iedereen tegelijkertijd uitnodigen vandaar dat wij drie afzonderlijke bijeenkomsten hebben gepland.

Uitnodiging maatschappelijke organisaties en inwoners over de WMO op het gemeentehuis te Leens


1. Vrijwilligersorganisaties en kerken: 31 augustus 19.30-21.30 uur. Bedoeld zijn alle organisaties die voornamelijke actief zijn op het terrein van dienstverlening en activiteiten voor ouderen, gehandicapten, chronisch zieken en mensen met een psychische aandoening.


2. Professionele organisaties: 31 augustus om 15.30 uur -17.30. Met professionale organisaties worden alle organisaties bedoeld die met de dienstverlening en activiteiten vanuit de WMO hebben te maken op de terreinen van wonen, welzijn, zorg en vervoer.


3.Belangenorganisaties en toekomstige klanten: 29 augustus 19.30 -21.30 uur.
Deze uitnodiging is vooral bedoeld voor de volgende organisaties:


* Platform gehandicapten

* Ouderenraad

* Cliëntenraad sociale zaken

* SPC

* ouderen- en gehandicaptenbonden

* patiëntverenigingen

* klanten van huishoudelijke verzorging en alfahulp
* inwoners die te maken hebben met thuiszorgvoorzieningen.
* Persoons Gebonden Budget-houders huishoudelijke verzorging
* vakbonden

Hieronder treft u diverse documenten aan over bovenstaand onderwerp, die u kunt downloaden.

Beleidsnota WMO definitieve versie Samenvatting ontwerp Beleidsnota WMO Uitnodiging maatschappelijke organisaties Bijlage bij uitnodiging maatschappelijke organisaties Prestatievelden 1 tot en met 10 Samenvatting prestatievelden