Gezamenlijk persbericht Zwolle, Almelo, 10 juli 2006

Aandeelhouders Cogas Energie besluiten positief over overname Electrabel neemt energieleveringsactiviteiten per 1 oktober over

De Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Cogas Energie heeft vandaag besloten om akkoord te gaan met het overnamebod van Electrabel op de leveringsactiviteiten van het Overijsselse energiebedrijf. Als gevolg van dit besluit van de Aandeelhouders zal Electrabel per 1 oktober aanstaande de energieleveringactiviteiten van Cogas Energie overnemen. De overname is ter beoordeling voorgelegd aan de NMa.

Naast het overnemen van de energieleveringactiviteiten zal Electrabel ook de personeelsleden overnemen, die hiervoor direct werkzaam zijn. In de onderhandelingen zijn voorts afspraken gemaakt over de werk- en werkplekgaranties.

De overname vindt plaats per 1 oktober, wat betekent dat de aansturing van Cogas Energie vanaf die datum door Electrabel zal plaatsvinden. De resultaten zullen vanaf die datum zullen worden geconsolideerd in de resultaten en verslagen van de Electrabel Groep.

Voor Electrabel past ook deze overname perfect in haar strategie om, vooral in de thuismarkt Benelux, in zoveel mogelijk schakels van de energievoorziening aanwezig te zijn. Het biedt de onderneming een unieke gelegenheid om haar commerciële slagkracht te verhogen en bestaande activiteiten te ondersteunen. Op dit moment beheert en exploiteert Electrabel 13 centrales, verdeeld over zeven locaties, met een totaal opgesteld vermogen van 4.710 MW. Daarnaast is Electrabel actief als energieleverancier op de zakelijke markt, waar het één van de grotere spelers is.

Cogas Energie is een energiebedrijf in Oost-Nederland. Het bedrijf levert gas en/of elektriciteit aan zo'n 175.000 huishoudens en bedrijven door heel Nederland. Cogas Energie is gevestigd in Almelo. Door het hoge serviceniveau behoort Cogas Energie tot de best presterende energiebedrijven van Nederland en is ze nauw betrokken bij de regionale samenleving van haar aandeelhouders. Cogas Energie staat bekend als een betrouwbaar en solide energiebedrijf.

Met name de huishoudelijke consumenten zullen van de overname niets bemerken. Zij worden als vanouds bediend vanuit de Almelose vestiging. De zakelijke klanten van Cogas Energie zullen op termijn worden samengevoegd met het Electrabel klantenbestand, waarbij het behoud van het huidige peil van serviceverlening randvoorwaarde is. Electrabel ondersteunt het werk van het Ronald www.electrabel.nl
Electrabel Nederland Services BV, Dr. Stolteweg 92, 8025 AZ Zwolle McDonald Kinderfonds Handelsregister Zwolle 05079752 - BTW-nr. NL 8073.42.051.B01 - Bank ING Bank 67.86.80.965 - IBAN NL12 INGB 0678 6809 65 - Swiftcode INGBNL2A

pagina: 2 van 2

Electrabel, Europees leverancier van globale en op maat ontwikkelde oplossingen in energie Electrabel behoort tot de top van de energieondernemingen in Europa en is marktleider in de Benelux. De onderneming grijpt de liberalisering van de elektriciteits- en aardgasmarkt aan om in Europa een duurzame groei te realiseren waarbij strikte rentabiliteitscriteria de regel zijn. Bij de uitbouw van haar gamma energieproducten en ­diensten maakt de onderneming optimaal gebruik van de synergie tussen elektriciteit en aardgas. Voor elke klant heeft zij een kwalitatief en gepersonaliseerd aanbod klaar, dat is opgebouwd rond commerciële dochterondernemingen en partnerschappen met plaatselijke operatoren.
Electrabel beheert een gediversifieerd productiepark van meer dan 29 000 MW en is actief op alle tradingmarkten. In België exploiteert de onderneming elektriciteits- en aardgasnetten in opdracht van distributienetbeheerders.
Electrabel maakt deel uit van SUEZ, een internationale industriële en dienstengroep die actief is op het vlak van energie en milieu.
In Nederland heeft Electrabel ongeveer 850 medewerkers. Ze produceert er elektriciteit en warmte met moderne, voornamelijk gasgestookte hoog rendementscentrales met een opgesteld vermogen van 4710 MW.